REPUBLIKA EKSKLUZIVNO SAZNAJE, SRBIJA DOMAĆIN FINALA LIGE EVROPE 2028: FSS će podneti kandidaturu

Autor:

Sport

01.05.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica bi se igrala na novom nacionalnom stadionu za koji se danas polaže kamen temeljac

REPUBLIKA EKSKLUZIVNO SAZNAJE, SRBIJA DOMAĆIN FINALA LIGE EVROPE 2028: FSS će podneti kandidaturu

Foto: Starsport

Liga Evrope

Finale Lige Evrope odigraće se u Srbiji 2028. godine. Prema ekskluzivnom saznanju Republike, Fudbalski savez Srbije podneće kandidaturu za domaćinstvo drugog po rangu UEFA klupskog takmičenja, a ono bi se odigralo na novom Nacionalnom stadionu za koji se danas polaže kamen temeljac.

Ali ni to nije sve. Prema saznanjima našeg portala, Srbija planira da se kandiduje i za domaćinstvo Evropskog prvenstva za mlade fudbalere uzrasta do 21 godine, koje će biti odigrano 2027. po otvaranju nacionalnog stadiona u Surčinu. Da Beograd i Srbija imaju velike šanse da za tri godine u Surčinu ugoste finaliste Lige Evrope, kao i U21 reprezentacije Starog kontinenta, potvrđuje veliko poverenje koje UEFA ima u FSS ali i državu Srbiju. Podsetimo, UEFA je početkom februara na sednici Izvršnog komiteta koji je održan u Parizu, uoči žreba za Ligu nacija, odlučila da naredni Kongres UEFA, zasedanje najvišeg tela Evropske fudbalske asocijacije, bude održan u Beogradu 3. aprila 2025. godine.

Republika

Foto: FSS

Rade odličan posao: Čelnici FSS Šurbatović, Džajić i Nedimović

 

Međutim, ni tu nije kraj ambicijama. U oktobru će se u Beogradu održati UEFA samit o licenciranju, a pre toga, već 14. maja, UEFA će prezentovati novi sistem takmičenja klubovima Superlige, kao i liga Mađarske, Rumunije, Bugarske i Crne Gore. Imajući sve ovo u vidu, jasno je da Beograd i Srbija postaju epicentar evropskog fudbala, na šta su u FSS posebno ponosni, a što su i poručili po dobijanju organizacije Kongresa.

- Ovo je još jedno u nizu priznanja i potvrda dubokog poštovanja i poverenja koje UEFA ima prema srpskom fudbalskom savezu. Ujedno i prilika da Srbija pokaže svoju sposobnost organizacije i gostoprimstva na međunarodnom nivou - saopštili su tada iz FSS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading