ZVEZDA DOŠLA DO ČETVRTE DUPLE KRUNE U NIZU: Tim iz Ljutice Bogdana potvrdio apsolutnu dominaciju!

Autor:

Sport

21.05.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pune se vitrine sa trofejima na Marakani!

ZVEZDA DOŠLA DO ČETVRTE DUPLE KRUNE U NIZU: Tim iz Ljutice Bogdana potvrdio apsolutnu dominaciju!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine odmerili su snage u okviru finala Kupa Srbije od 20.15 na stadionu Lagator u Loznici. Tim iz Ljutice Bogdana ostvario je pobedu nad Novosađanima rezulatom 2:1 i došli do četvrte u nizu duple krune. Strelci za crveno-bele bili su Mirko Ivanić u 37. i Uroš Spajić u 60., dok je za Staru Damu pogađao Aleka Vukanović u 98. minutu.

Meč je otvorila šansa za Vojvodinu, kada je u trećem minutu šutirao Vukanović, ali je Glazer bio na visini zadatka i sprečio protivnika da postigne pogodak. Nakon toga, Zvezda je dominirala. Ređali su se šanse, a prva je u sedmom minutu kada je Ivanić probio po levoj strani, a zatim proigrao Bukarija koji je nije uspeo da realizuje šansu. 

Nastavili su crveno-beli da pritiskaju, a novu priliku su imali u devetom minutu, ponov je Ivanić bio akter kada je probio po desnom boku, ušao u kazneni prostor, šutirao, ali je Carević odbranio udarac. Nakon par minuta je Zvezda stvorila novu priiku kada je Olajinka uputio pas u kaznenom prostoru, a iz drugog plana se našao Stamenić koji je šutirao pored gola. 

Foto: Starsport

 

Vojvodina je bila u podređenom položaju, a u 13. minutu je  Bukari je imao solo prodor po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, šutirao, nije bio precizan. Ređale su se prilike za Zvezdu, a sada je Hvang na dodavanje Ivanića oprobao svoj šut sa distance, ali je Carević još jednom imao sjajnu intervenciju i spasao svoj tim. 

Nakon pola sata dominacije Zvezde na terenu, težište se na trenutak prebacilo na polovinu crveno-belih, ali je defanziva šampiona Srbije bila na visini zadatka. Stara dama je mogla do vođstva u 35. minutu kada se Ivanović našao pred Glazera na tri metara ispred gola, ali je bio neprecizan. Nakon dva minuta usledila je kazna.

Foto: Starsport

 

Nakon centaršuta sa desnog boka, lopta je došla do Endiaja koji je glavom prebacio do Ivanića, a on to krunisao pogotkom.

U završnici prvog dela Rodić je probio po levoj strani, a potom uposlio Endiaja koji je dao gol, međutim, dosuđen je ofsajd. Seri je na kraju prvog poluvremena šutirao sa distance, ali je lopta otišla pored stative.

Foto: Starsport

 

Kao i u prvom poluvremenu, Vojvodina je imala prvu šansu na startu drugog dela kada je Savićević uputio šut iz velike daljine, a Glazer je odbranio odbojkaškim stilom. Još jednom je Zvezdi poništen pogodak, a Bukari je bio precizan, međutim, Endiaje se našao u ofsajdu, pošto je bio jedan od aktera akcije.

Foto: Starsport

 

Crveno-beli su udvostručili prednost u 66. minutu kada je Hvang uputio centaršut iz kornera, a Spajić je glavom pogodio. Zvezda je u nastavku prepustila blagu inicijativu Vojvodini. Stara dama je U 72. minutu ponovo pretila. Lopta je došla do Lazarevića u šesnesterac na desnoj strani, ali je Rodić blokirao udadarac.

Usledilo je pritisak Vojvodine koji ne imao plodonosne rezultate, a Njegoš Petrović je nakon ulaska u igru imao šansu u 73. minutu, međutim, Glazer je ponovo bio na mestu. Zvezda je mogla u dva navrata do trećeg gola.

Foto: Starsport

 

Prvi put u 82. minutu kada je Endiaj bio u ofajsu, a drugi put u 89. minutu kada je Ivanić proigrao Kataija koji je šutirao, ali preko gola. Tačku na susret stavio je Aleksa Vukanović koji je u finišu susreta postigao prelep pogodak.

Tok utakmice:

Sastavi:

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić – Stamenić, Hvang, Ivanić – Olajinka, Bukari, Šerif

Vojvodina: Carević – Lazarević, Korać, Crnomarković, Đorđević – Petrović, Zukić, Savićević, Seri – Vukanović, Ivanović

Drugo poluvreme:

98. minut - Vojvodina je došla do počasnog pogtka, Aleksa Vukanović je postigao prelep pogodak i stavio tačku na susret.

89. minut - Ivanić je uputio dugu loptu ka Kataiju, koji je šutirao, ali preko gola. 

82. minut - Zvezda je mogla i do trećeg gola. Mijailović je proigrao Kataija, zatim je on prosledio pas do Ivanića na levoj strani koji je uposlio Endiaja, a on smestio loptu u mrežu. Međutim, gol nije priznat, pošto se napadač crveno-belih našao u ofsajdu.

73. minut - Pritisak Vojvodine koja je krenula na sve ili ništa. Šutirao je još jedan bivši fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović, ali je njegov udarac lako ukrotio Glazer.

72. minut - Stara dama je ponovo pretila. Lopta je došla do Lazarevića u šesnesterac na desnoj strani, ali je Rodić blokirao udadarac.

69. minut - Vojvodina je imala veliku šansu za gol kada je Zukić proigrao Radulovića u srcu kaznenog prostora, ali je on bio neprecizan i šutirao iznad gola. 

66. minut - GOL! Nakon kornera koji je izveo Hvang, Spajić je glavom smestio loptu u mrežu.

64. minut - Slobodan udara za Zvezdu koji je izveo Hvang, ali je Carević sprečio gol, tako što je boksovao loptu.

62. minut - Nakon akcije Zvezde i šuta Hvanga, lopta se odbila do Edniaja koji je uposlio Bukarija, a on postigao pogodak. Međutim, od gola ništa nije bilo, pošto se napadač crveno-belih našao u ofsajdu. 

57. minut - Vukan Savićević je imao šansu za izjednačenje, šutirao je sa distance, ali je Glazer odbranio odbojkaškim stilom. 

47. minut - Na startu drugog dela navijači Zvezde su ubacili hiljade rolni papira na teren, a čuvar mreže Voše je pao na zemlju. Meč je bio prekinut, a potom je ušla lekarska ekipa. Brzo se pridigao, a susret je nastavljen.

Prvo poluvreme:

45+3. minut - Imala je Vojvodina lepu šansu, kada je Seri šutirao iz velike daljine, ali je njegov udarac završio pored gola. Da je bio koji centimetar precizniji, Stara Dama bi došla do izjednačenja.

40. minut - Milan Rodić je probio po levom boku, zatim uputio pas u kazneni prostor gde se našla devetka crveno-belih, a on smestio loptu u mrežu, ali na sreću Vojvodine bio ofsajd.

37. minut - GOOL! Mirko Ivanić dovodi Zvezdu u prednost. Nakon centaršuta sa desne strane, Endiaj je glavom spustio loptu do Ivanića koji je načeo mrežu Voše.

35. minut - Fenoemnalna prilika za Vojvodinu. Ivanović se našao sam ispred Glazera u kaznenom prostoru, ali je promašio sa tri metara.

33. minut - Konačno se težište igre prebacilo na polovinu Zvezde. Vukanović je imao minijaturu u kaznenom prostoru Zvezde, ali je njegov udarac izblokiran.

29. minut - Prve čarke na terenu između Endiaja i Crnomarkovića, a igrač Voše je dobio žuti karon.

23. minut - Ređale su se prilike za Zvezdu, a sada je Hvang na dodavanje Ivanića oprobao svoj šut sa distance, ali je Carević još jednom imao sjajnu intervenciju i spasao svoj tim. 

19. minut - Žuti karton za Marka Stamenića, oštro je startovao na Aleksu Vukanovića i zasluženo dobio javnu opomenu.

13. minut - Ponovo je Zvezda pretila, Bukari je imao solo prodor po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, šutirao, ali pored gola.

12. minut - Olajinka je uputio pas sa levog buka u šensaesterac Vojvodine, a iz drugog plana je došao Stamenić koji je promašio.

9. minut - Ponovo je Ivanić probio, ali sada po desnom boku, ušao je u kazneni prostor. šutirao, ali je Carević odbranio udarac. 

7. minut - Ivanić je probio po levoj strani, uputio pas u šesnaesterac gde je pronašao Bukarija na desnoj strani, a on šutirao, međutim, preko gola. 

3. minut - Vojvodina je imala priiku da ugrozi gol Zvezde preko Vukanovića, ali je Glazer bio na visini zadatka, tako što je telom ušao u šut i spasio svoj tim. 

 

 

Na Lagatoru je prisutan i predsednik Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, koji bodri svoj tim iz svečane lože.

Foto: Starsport

 

Ovaj duel izazvao je veliko interesovanje navijača crveno-belih koji su u velkom broju krenuli ka Loznici i sigurno je da će tim iz Ljutice Bogdana imati ogromnu podršku, tako da nema sumnje da će tribine biti pune.

 

 

Zvezda juri četvrtu uzastopnu duplu krunu što je impresivan učinak za najtrofejniji klub u Srbiji. Sa druge strane Vojvidina nije nimalo naivan i lak protivnik i pokušaće da pokvari planove Zvezdi u svojim ambicijama. Ono što može da pokvari ovaj spektakl jeste loše vreme koje preti da pređe u katastrofu.

Večeras je neusmnjivo šampion Srbije favorti protiv Stare Dame, a prema kladionicama pobeda na crveno-bele je 1.36. dok je Novosađane kvota 10.20, a na nerešen rezultat 5.36.Podsetimo, ovo će biti tek peto finale Kupa Srbije koje se odigrati van Beograda od kako je Srbija samostalna država.

Do sada je bilo 17 finala, a sedam je odigrano na stadionu Partizana, šest na Marakani, dok su su ljubitelji fudbala mogli da pogledaju finale i u Nišu, Kruševcu, Surdulici i Gornjem Milanovcu, a sada je na red došla i Loznica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Dragan

21.05.2024 20:16

Kako ne sudi Pavle Ilic