NOVAK SE NE BOJI ALBANSKIH EKSTREMISTA! Đoković iz Ženeve: Hvala za toplu DOBRODOŠLICU!

Autor:

Sport

21.05.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković uživa u Švajcarskoj.

NOVAK SE NE BOJI ALBANSKIH EKSTREMISTA! Đoković iz Ženeve: Hvala za toplu DOBRODOŠLICU!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je pred svoj prvi meč na turniru u Ženevi da mu je prioritet da ostvari najmanje jednu pobedu kako bi povratio samopouzdanje pred Rolan Garos.

On je iznenada prihvatio poziv organizatora da prvi put uzme učešće, iako su mediji na albanskom jeziku u Švajcarskoj grubo opleli po najboljem teniseru u istoriji. 

- Moram prvo da se zahvalim organizatorima, jer smo se i ja i moj tim osetili dobrodošlim ovde. Prijatno se osećam u Ženevi. Znam grad veoma dobro, imam rođake ovde koje sam posećivao u prošlosti nekoliko puta. Trenirao sam ovde, ali nikada nisam igrao turnir - rekao je Novak i dodao:

-  Razlog zbog kojeg sam odlučio da dođem ovde je taj što osećam da u ovom trenutku za mene ne postoji bolja priprema od igranja mečeva. Osećam da mi je potrebno više mečeva, jedan, dva, tri ili nadam se četiri. To je dobro za mene, to je pravi način da pronađem formu za Rolan Garos.

Novak je odigrao samo šest mečeva na šljaci ove sezone, a ima četiri pobede i dva poraza. U Monte Karlu je stigao do polufinala, dok je u Rimu eliminisan već u trećem kolu - posle incidenta u kojem ga je flašica udarila u glavu.

- Glava je dobro, sve je u redu. Treniram više od nedelju dana. Osećam se dobro. Videćemo kako će biti kad počne meč. Kada je reč o fitnesu, radio sam sa svojim starim-novim trenerom na izdržljivosti, fizičkoj snazi kako bih igrao mečeve na tri dobijena seta na najzahtevnijoj podlozi. Nadam se da ću imati više od jednog meča ovde u Ženevi, to je cilj. A onda ćemo videti šta će biti u Parizu - rekao je Nole koji je prethodno bio na fudbalskoj utakmici:

- Moj prijatelj i kum Neven Marković je igrao za Servet, tada sam ga prvi put gledao. Juče sam došao sa porodicom koja živi ovde, jer se moja mlađa rođaka udaje za fudbalera tog kluba. To je sada veza i zato podržavam klub. Bilo je lepo iskustvo.

Novak će igrati drugo kolo turnira u Ženevi u sredu od 18 časova protiv Nemca Janika Hanfmana. Prvi reket sveta je bio slobodan u prvom kolu, dok je Hanfman na startu turnira u Ženevi pobedio Britanca Endija Mareja rezultatom 7:5, 6:2.

 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading