KRAJ ZA ARGENTINCA! Čelsi ostao bez menadžera!

Autor:

Sport

21.05.2024

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poketino je bivši.

KRAJ ZA ARGENTINCA! Čelsi ostao bez menadžera!

Foto: Tanjug/AP

Poketino i Gvardiola

Argentinski fudbalski stručnjak Maurisio Poketino više nije na čelu Čelsija, objavio je klub iz Londona danas na zvaničnom sajtu.

Englezi su se zahvalili na saradnji.

- U ime svih u Čelsiju, želimo da izrazimo zahvalnost Maurisiju za njegovu uslugu ove sezone. Biće dobrodošao nazad na Stamford Bridž u svakom trenutku i želimo mu sve najbolje u budućoj trenerskoj karijeri - navodi se u klupskom saopštenju.


Putem sajta Čelsija oglasio se i Poketino.

- Hvala vlasničkoj grupi Čelsija i sportskim direktorima na prilici da budem deo istorije ovog fudbalskog kluba. Klub je sada u dobroj poziciji da nastavi napred u Premijer ligi i Evropi u godinama koje dolaze - rekao je Argentinac.

Klub je saopštio da su sa Poketinom klub napustili i njegovi dosadašnji pomoćnici Hesus Perez, Migel D'Agostino, Toni Himenez i Sebastijano Poketino.

Poketino je istakao da smatra da upotreba VAR tehnologije šteti imidžu engleskog fudbala. Ova izjava mogla bi izazvati polemiku među navijačima i stručnjacima, budući da je VAR tehnologija uvedena kako bi se poboljšala regularnost suđenja i odlučivanje o spornim situacijama na terenu.

Pod vođstvom Poketina, Čelsi je odigrao 51 utakmicu u svim takmičenjima, ostvarivši 27 pobeda, 10 remija i doživevši 14 poraza. Sezonu u Premijer ligi završio je na šestom mestu, što može da mu donese plasman u Ligu Evrope, pod uslovom da u finalu FA Kupa šampion Engleske Mančester Siti savlada gradskog rivala Junajted.

Pre dolaska u Čelsi, Poketino je vodio Pari Sen Žermen, Totenhem, Sauthempton i Espanjol, stekavši značajno iskustvo u vođenju različitih timova i takmičenjima.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading