EVRO 2024, DAN 19: Dva mesta, a četiri želje! Rumunija i Turska za spas balkanskog fudbala!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.07.2024

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

PRva nokaut faza stigla je do svog kraja.

EVRO 2024, DAN 19: Dva mesta, a četiri želje! Rumunija i Turska za spas balkanskog fudbala!

Foto: www.profimedia.rs

Uoči nove dvodnevne pauze na Evropskm prvenstvu u Nemačkoj, Stari kontinent će saznati imana još dve reprezentacje koje će se naći u četvrtfinalu prestižnog takmičenja.

Rumunija - Holandija

Na "Alijanc Areni" u Minhenu sa početkom od 18 časova, jedno od najprijatnijih iznenađenja EVRO 2024, selekcija Rumunije dočekuje Holandiju koja se nakon ne baš reprezentativnih partija u grupi, kao trećeplasirana ekipa plasirala u nokaut fazu.

Sa druge strane, Rumunija je iz "grupe smrti" izašla kao prvoplasirana, a svakako u sećanju ostaje premijerni duel u kojem su deklasirali Ukrajinu rezultatom 3:0.

- Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Rumunija - Ukrajina 3:0; Poljska - Holandija 1:2

2. kolo: Belgija - Rumunija 2:0; Holandija - Francuska 0:0

3. kolo: Slovačka - Rumunija 1:1; Holandija - Austrija 2:3

Upravo predstojeći meč mnogi poznavaoci fudbala smatraju za duel u kojem "David može savladati Golijata", mada se kladionice i ne slažu sa navedenom tvrdnjom.

Naime, kvota na pobedu Holanđana iznosi 1.46, dok će svako ko uloži novac na trijumf Rumuna, pod uslovom da do njega i dođe, na svaki dinar inkasirati 8.65.

Foto: www.profimedia.rs

I "orlovi" su nedavno u prijateljskom meču osetili snagu Austrije

 

Austrija - Turska

Poslednji meč osmine finala EVRO 2024 odigraće se na stadionu u Lajpcigu sa početkom od 21 čas.

Očekuje se neizvestan duel u kojem je teško i predvideti konačnog pobednika, ali je takoše i jasno da će obe reprezentacije imati vliku podršku na "Red Bul Areni".

Da podsetimo, Austrija je kao prvoplasirana u grupi obezbedila plasman u nokaut fazu. Iza sebe su ostavili Francuze i Holanđane, dok su Turci kao drugoplasirani u grupi "F", sa istim brojem bodova kao i Portugal, stigli do nastavka takmičenja.

- Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Austrija - Francuska 0:1; Turska - Gruzija 3:1

2. kolo: Poljska - Austrija 1:3; Turska - Portugal 0:3

3. kolo: Holandija - Austrija 2:3; Češka - Turska 1:2

Ipak, ako je verovati kladionicama, Austrija jeste favorit. Kvota na njihov trijumf iznosi 1.97, dok se pobeda Turske nominuje kvotom 4.45.

Sve mečeve današnjeg programa ljubitelji fudbala u Srbiji mogu pratiti u direktnim prenosima na RTS-u i TV Arenisport Premijum 1, a istovremeno sve zanimljivosti sa ovogodišnjeg Evropkog prvenstva možete saznati na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading