TUGA U KOMŠILUKU: Preminula klupska legenda - nekada je igrao protiv Zvezde i Partizana!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.07.2024

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti stižu iz Hrvatske.

TUGA U KOMŠILUKU: Preminula klupska legenda - nekada je igrao protiv Zvezde i Partizana!

Foto: Pixabay

Sveća

Hrvatski i bosanskohercegovački fudbal je zavijen u crno. Nekadašnji fudbaler iznenada preminuo na godišnjem odmoru.

Nevres Zehirović rođen je u Tuzli, ali zauvek ostaje povezan sa vinkovačlkom Cibalijom, umesto sa matičnom tuzlanskom Slobodom, gde je započeo svoju igračku karijeru.

U Vinkovcima je postao legenda kluba, a bio je i kapiten ekipe. 

Zahirović je iznenada preminuo u 63. godini, ostavljajući za sobom legat kao legendarni fudbaler najvišeg ranga koji je ostavio dubok trag u hrvatskom fudbalu noseći dres Cibalije iz Vinkovaca (nekadašnji Dinamo Vinkovci). U rdove kluba je stigao 1984. godine i nastupao je u šampionatima nekadašnje SFR Jugoslavije igrajući i protiv beogradskih Večitih rivala Crvene zvezde i Partizana, a svoj poslednji meč je odigrao 1998. godine.

Foto: Tanjug/AP

Tuga u Hrvatskoj zbog dolaska legende vinkovačkog fudbala

 

Informacije iz Italije ukazuju da je Zahirović iznenada preminuo u snu dok je bio na odmoru sa svojom porodicom. Srce fudbalske legende prestalo je da kuca u toj zemlji, ostavljajući dubok uticaj na fudbalsku zajednicu, posebno u Vinkovcima, gde ga ljudi pamte po godinama provedenim noseći dres Cibalije, pridruživši se klubu dok se još zvao Dinamo. Kasnije je igrao i za niželigaški klub Dilj u Slavoniji.

Zahirović je sa naklonošću pamćen u Cibaliji kao legenda kluba, vođa ekipe i omiljen među navijačima. Čak i nakon povlačenja, često je posećivao stadion u gradu na reci Bosut. Pokazao je svoju svestranost mogućnošću da se prilagodi različitim pozicijama, ističući se na levom krilu, u veznom redu, pa čak i kao klasični štoper, pozicija koja je i dalje bila popularna tokom njegovih dana igranja.

Fudbalski svet tuguje zbog gubitka istinske legende, čiji će uticaj na sport biti pamćen generacijama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading