VEROVALI, ILI NE: Nakon eliminacije, Rumuni šokirali Nemce - evo kakvu su svlačionicu ostavili iza sebe! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.07.2024

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neretko smo svedoci užasa koje iza sebe ostavljaju usvlačionicama fudbalske ekipe i reprezentacije...

VEROVALI, ILI NE: Nakon eliminacije, Rumuni šokirali Nemce - evo kakvu su svlačionicu ostavili iza sebe! (FOTO GALERIJA)

Foto: Tanjug

Fudbalska reprezentacija Rumunije okončala je svoje učešće na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u prvoj rundi nokaut faze takmičenja.

Rumuni su u osmini finala ubedljivo poraženi od Holandije na minhenskoj "Alijanc Areni" rezultatom 3:0, a "presudu" našim komšijma potpisali su Gakpo (gol i asistencija) i MAlen (dva gola).

Rumuni su svojim dobrim partijama u grupi izborili plasman među 16 najboljih timova na turniru, što je bio veliki uspeh za njihovu reprezentaciju. Njihova upornost i kvalitetan timski rad omogućili su im da ostvare ovaj podvig i da se bore sa najboljim ekipama Evrope.

I pored svega, ekspedicija Rumuna je i nakon eliminacija sa turnira, iznenadila planetu...

Nakon ispadanja, Rumuni su se poneli kao prave gospode. Sredili su i očistili svoju svlačionicu, ostavljajući je u besprekornom stanju. Dodatno, ostavili su i pismo organizatorima, u kojem su se zahvalili na gostoprimstvu i lepom iskustvu. Ova gesta pokazuje visok nivo sportskog ponašanja i poštovanja prema domaćinima, te je definitivno nešto što se ne viđa toliko često na sportskim takmičenjima.

 

Ovaj potez Rumuna ujedno je bio i lepa slika fer pleja i kulture na sportskim događajima, ističući se kao primer sportskog duha i poštovanja protivnika. Rumuni su svojim delovanjem van terena ostavili snažan utisak i pokazali da je ponašanje i stav izuzetno važan deo sportskog takmičenja.

Treba samo podsetiti da će se u četvrtfinalu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva sastati:

Petak:
18:00 Španija - Nemačka
21:00 Portugal - Francuska

Subota:
18:00 Engleska -. Švajcarska
21:00 Holandija - Turska

Sve zanimljivosti sa ovogodišnje evropske smotre reprezentativnog fudbala možete pratiti na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading