PRVI KORAK KA OSMOJ TITULI: Kopriva neće "ožariti" Novaka - evo gde možete pratiti Đokovićev start na Vimbldonu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.07.2024

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba može da počne.

PRVI KORAK KA OSMOJ TITULI: Kopriva neće "ožariti" Novaka - evo gde možete pratiti Đokovićev start na Vimbldonu!

Foto: Instagram.com/djokernole

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković danas kreće u svoje novo vimbldonsko iskušenje, a svakako osnovni cilje jeste da se plasira u svoje šesto uzastopno finale, a tada će i osmi trofej na najprestižnijem turniru na planeti, biti na dohvat ruke.

Prva prepreka ne bi trebala da donese veće probleme. Reč je o kvalifikantu Vitu Koprivi iz Češke Republike.

Kopriva se trenutno nalazi na 123. mestu ATP liste, a u kvalifikacijama je uspeo da savlada Henrija Skvajera, Uga Delijena i Rudija Gaskea, što ga čini opasnim protivnikom uprkos trenutnom renkingu.

Ovo će biti prvi meč za Novaka Đokovića od povrede koju je pretrpeo na Rolan Garosu u duelu protiv Franciska Serundola. Nakon uspešne operacije u bolnici "Ramsay Sante" u Parizu pod nadzorom doktora Geromete, Novak se vraća na teren spremniji nego ikad. Očekuje se da će njegov povratak biti sa velikim nestrpljenjem iščekivan od strane navijača širom sveta.

Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Istorija će se ponoviti

 

Predstojeći meč biće i prvi međusobni duel dvojice tenisera s obzirom da do sada nisu imali prilike da se sastanu.

Duel između Novaka Đokovića i Vita Korpive biće drugi meč na Centralnom terenu "Sveengleskog kluba" današnjeg programa, a početak je planiran za 16.30 časova po srpskom vremenu.

Uoči predstojećeg meča, osvajač 24 Grend slem titule uputio je poruku fanovima putem društvene mreže Instagram, uoči svog meča protiv kvalifikanta i 123. igrača ATP liste:

- Odbrojavanje počinje sada. Spreman za sutra - napisao je Novak, koji očigledno "puca" od samopouzdanja uoči premijere na londonskoj travi.

Svi ljubitelji tenisa u Srbiji imaće priliku da navedeni meč prate u direktnom prenosu na RTS-u, a sve zanimljivosti sa ovogodišnjeg Vimbldona možete saznati i na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading