VUČEVIĆ PRISUSTVOVAO LITURGIJI U RAVANICI! U Kruševcu se obeležava veliki srpski praznik Vidovdan i 635. godišnjica Boja na Kosovu! (FOTO)

Autor:

Vesti

28.06.2024

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liturgiju su služili vladika braničevski Ignjatije i sveštenstvo SPC

VUČEVIĆ PRISUSTVOVAO LITURGIJI U RAVANICI! U Kruševcu se obeležava veliki srpski praznik Vidovdan i 635. godišnjica Boja na Kosovu! (FOTO)

Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

U manastiru Ravanica danas je održana vidovdanska liturgija kojoj je prisustvovao premijer Miloš Vučević, koji je po završetku liturgije otišao u Kruševac, gde će predsedavati svečanoj sednici Vlade Srbije, koja će biti održana povodom praznika Vidovdana i 635. godišnjice Boja na Kosovu.

Liturgiju su služili vladika braničevski Ignjatije i sveštenstvo SPC, a  prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije Nemanja Starović, Tomislav Momirović i Nikola Selaković, predstavnici Vojske Srbije, Policije, kao i više stotina građana. 

Vučević je jutros u Ravanici prisustvovao parastosu Svetom knezu Lazaru i Kosovskim junacima, čime je otpočelo obeležavanje Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara - 28. jun.

Premijer Vučević i gosti su se poklonili ispred kivota kneza Lazara Hrebeljanovića i upalili sveće. 

Kako je najavljeno, po završetka svečane sednice premijer će položiti vence na Spomenik Kosovskim junacima u Kruševcu i obratiti se, nakon čega je predviđen obilazak Taktičko - tehničkog zbora, odnosno prikaz naoružanja i opreme.

U Srbiji se danas nizom manifestacija obeležava nacionalni praznik Vidovdan, kao i 635. godišnjica Boja na Kosovu, a tim povodom u Kruševcu  će biti održana centralna manifestacija i svečana sednica Vlade Srbije.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Zlatko

28.06.2024 14:34

Prisustvo Vučevića liturgiji u Ravanici pokazuje poštovanje prema tradiciji i kulturi srpskog naroda, čime se promoviše važnost očuvanja nacionalnog identiteta i istorijskog nasleđa

Aleksandar

28.06.2024 14:35

Obeležavanje Vidovdana i godišnjice Boja na Kosovu u Kruševcu je prilika da se zajednički setimo važnih trenutaka iz srpske istorije, te da se podsetimo na hrabrost i žrtvu naših predaka.

Sanja

28.06.2024 14:37

Prisustvo Vučevića na liturgiji pokazuje liderstvo i posvećenost u očuvanju verskih i kulturnih vrednosti srpskog naroda

Fedja

28.06.2024 14:37

Obeležavanje Vidovdana i godišnjice Boja na Kosovu u Kruševcu je važan podsjetnik na važne događaje iz srpske istorije, što doprinosi jačanju nacionalnog ponosa i identiteta