SAMO SRBIJA U SRCU: Lazar Samardžić otkrio kako je umesto Nemačke odabrao naš dres, ali i od kog saigrača je "LUDILO DA UČI"

Autor:

Sport

22.06.2024

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dom mi je u Berlinu, ali prezime mi je srpsko. Porodica i prijatelji dolaze na svaku utakmici, uživam njihovu ogromnu podršku, kaže Piksijev "orao".

SAMO SRBIJA U SRCU: Lazar Samardžić otkrio kako je umesto Nemačke odabrao naš dres, ali i od kog saigrača je "LUDILO DA UČI"

Foto: www.profimedia.rs

Srce je reklo Srbija! Lazar Samardžić igrao je do pre nešto više od godinu dana za mladu reprezentaciju Nemačke, a onda je presekao, prihvatio poziv Fudbalskog saveza Srbije i selektora Dragana Stojkovića Piksija i zadužio dres "orlova". Sa našom selekcijom stigao je i na Evropsko prvenstvo koje se igra u njegovoj rodnoj zemlji", ali tvrdi da nije imao dilemu kada je odabrao dres koji će nositi kao senior. Dres svojih predaka.

- Nije bilo teško da promenim dres, odluka da zaigram za Srbiju je potekla iz srca. Nema šta više da se doda. Volim da igram za svoju zemlju. Uostalom, ja sam Samardžić, to je srpsko prezime. Pre dve godine godine sam gledao mečeve Srbije na TV, posmatrao Dušana Tadića, a sad delimo svlačionicu i potpuno je ludilo što od njega mogu da naučim dosta i u igračkom i u ljudskom smislu. I ostali momci su druželjubivi prema meni, što me čini srećnim - počeo je Samardžić razgovor za FSS, pa nastavio:

- Rođen sam u Nemačkoj, dom mi je u Berlinu, lepo je što mi je dok traje EVRO sve blizu. Porodica i prijatelji dolaze na svaku utakmici, uživam njihovu ogromnu podršku. Prvi put kad sam igrao u Beogradu sam morao da nabavim 100 ulaznica, sad sam dobio samo po 15 za pojedinačni meč u grupnoj fazi, ali moram da vam kažem da je tata kupio još po pet paketa, pa praktično porodica ima na raspolaganju 20 za svaki duel.

Upravo taj spor srpskih gena i odrastanja u Nemačkoj je njegova prednost, smatra Lazar.

- Ne znam ko vam je rekao da predstavljam kombinaciju srpske kreativnosti i nemačke discipline, ali je to istina. Stvarno sam disciplinovan nalik Nemcima, volim osećaj odgovornosti, ali želim i da pokažem veštine, naročito u situacijama “jedan na jedan”, što dolazi od mojih srpskih korena. Ima verovatno i do činjenice da sam kao dete igrao ulični fudbal, to je moj stil, svi koji su me gledali su se zabaljvali - dodao je Samardžić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading