PIKSI PORUČUJE: ''Gol je došao u poslednji čas i ostavlja nas u trci za prolaz!''

Autor:

Sport

21.06.2024

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Napravili smo 540 pasova, čak 200 više nego Slovenija, što dovoljno govori o dominaciji'' - jasan je Stojković.

PIKSI PORUČUJE: ''Gol je došao u poslednji čas i ostavlja nas u trci za prolaz!''

Foto: Republika

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, održao je konferenciju za medije u Augzburgu od 14 časova nakon jučerašnje utakmice sa Slovenijom. Stojković je rekao da su utisci pomešani i da su učinili sve da dođu do pobede.

- Utisci su pomešani jer smo mogli da izgubimo, a nismo izgubili. Učinili smo sve da pobedimo, ali nije došlo do toga jer u realizaciji nismo bili na nivou. Stvoren je veliki broj šansi što je dobro za tim na ovako jakom takmičenju, ali nekada, kada vidite loptu u mreži ne mora tako i da se desi. Jedan mnogo važan gol, rezultat koji je mnogo važan za nas jer ostajemo u igri, a svesni činjenice da ako želimo napred moramo da pobedimo jednu utakmicu. Nebitno ko je, jednu utakmicu moramo da rešimo u svoju korist. Gol je došao u poslednji čas i ostavlja nas u trci za prolaz - naveo je Piksi.

Stojković je govorio i o Dancima.

- Mi smo odigrali jednu prijateljsku utakmicu gde smo odigrali dobro, ali izgubili. Danska je dobra ekipa u svakom slučaju i standardno su na nekom nivou što se tiče učešća na Evropskim i Svetskim prvenstvima. Nisu nepobedivi, nisu nedodirljivi. Imamo svoju kalkulaciju i svoju matematiku i učinićemo sve da rešimo meč u svoju korist. Neće biti lako, nije bilo ni do sada, ali pruža nam se šansa da sudbinu rešimo sami. Gledali smo Dance... Najvažnije za njih je da su ovde, gledali smo protiv Slovenije i Engleske kako su igrali i što se analize tiče i informacija koje igrači moraju da znaju oni će biti pravovremeno obavešteni da bismo što spremniji dočekali meč - rekao je proslavljeni Nišlija.

Rajković je bio najbolji pojedinac u obe utakmice na Evropskom prvenstvu, ali Piksija to ne brine.

- Trudim se i dajem sve od sebe da igra najbolji tim. Konstatacija da je golman naš najbolji igrač to je lep kompliment za njega i on zato brani, a ne zato što se po imenu i prezimenu zove drugačije od drugih. Drago mi je da je on u super formi. Sa druge strane, slažem se da je naš početak dosta konfuzan, radi se o prvih 15-20 minuta, ne bih rekao poluvreme, ali imamo vrstu problema da uhvatimo igru i da pas bude tečniji i korisniji za tim u celini. Radimo na tome, stalno govorimo na sastancima i treninzima. Očekujem da od prvog minuta protiv Danske budemo na nivou. Sad, znate kako, imate i protivnika koji ima svoj stil igre i želi takođe da dominira i da bude tim koji drži kontrolu. Najbitnije je da uspevamo da pronađemo naš stil igre i da kroz pas igru i ono ka čemu težimo, na kraju dolazimo do nekih akcija koje nam daju mogućnosti i nadu da možemo da ugrozimo protivnika - naveo je Piksi i dodao:

- Kod nas mi se sviđa to što smo takmičarski raspoloženi i što se ne predajemo i što verujemo do kraja da možemo do rezultata. Moram da napomenem da smo juče imali 56 procenata posed lopte, uputili smo 15 udaraca u gol. Napravili smo 540 pasova, čak 200 više nego Slovenija, što dovoljno govori o dominaciji. Od toga, 480 tačnih dodavanja. Znate koliko smo centaršuteva uputili? Trideset i tri. Bilo bi zabrinjavajuće da smo mi tim koji ne šutne na gol, pa ću vam navesti primer Podgorice gde smo pobedili na čistu rutinu.''Orlovi'' su remizirali sa Slovencima rezultatom 1:1, što je dovelo do komplikovanja situacije i postavljanja teškog zadatka pred nacionalni tim. Meč sa Danskom, zakazan za 25. jun, postaje od presudnog značaja, jer je pobeda imperativ - ističe Stojković.

Selektor uverava da je motivacija na odličnom nivou.

- Što se motivacije tiče ništa nećemo menjati sve će biti na najvišem mogućem nivou. Prvo pitanje, da. Kada primite gol i kada gubite loptu u otvorenom prostoru, naravno da morate da vodite računa da se to što manje dešava. Igra grešaka, to je fudbal. Ko ih pravi više ne može da pobedi. Recimo, odbrana je odigrala fenomenalno i momci su izgarali i poštovali sve zahteve u odbrambenom smislu tako da smo držali koncentraciju i bili na visokom nivou jer nije lako igrati protiv dva brza napadača. Oceniti igru zbog jedne greške... Niti sam bio neko ko kritikuje, pogotovo ne javno, a to se dešava i moramo to da smanjimo na minimum. Imate trenere koji zapišu koga menjaju i njega ne zanima šta se dešava na terenu, a mene zanima i te kako. Gledam kako da odlukama doprinesem da tim bude bolji, svežiji, opasniji i bolji. To je moj sistem rada i ja tako razmišljam. Neko će reći da sam super osetio da ubacim Jovića jer je dao gol. To se desi. Jović je ušao da uradi nešto dobro za Srbiju, e sad što je to uradio u poslednjim trenucima meča odlično za njega, mene, tim. Taj gol je zlata vredan - jasan je legendarni fudbaler.

Govorio je o igra sa dva napadača.

- Imamo grupu igrača od njih 26 i svi koji su ovde konkurišu za mesto u timu. Igramo hrabro, mi smo igrali sa Mitrovićem i Vlahovićem i nije da sad ja vama dokazujem ne znam šta jer to je moja odluka. Nisu to klasični napadači, Vlahović je imao ulogu povučenije devetke objasnio je Stojković i nastavio:

- Dešava se u nekim momentima ono što je najopasnije da se izgubi lopta u poslednjoj trećini dolazi do problema jer ste sa dvojicom u sredini što nije lako pokriti i veća odgovornost mora da se uzme i ta lopta ne sme da se izgubi. Tako budete kažnjeni, a tako i mi kažnjavamo. Mi kad tako uzmemo loptu znamo da budemo opasni. Kvalitet koji imamo je takav kakav je. Sad dolazi Danska videćemo ko će da startuje, ali ne bih da pričam o timu iako imam sliku u glavi kako bismo trebali da igramo. Par dana pred utakmicu je nepotrebno pričati o tome. Kostić nije tu, žao mi je. Prihvatam činjenicu i idem dalje. Tražimo rešenje i pronaći ćemo ga u svakom slučaju - istakao je Piksi.

Mitorvić će se odužiti navijačima.

- Sve to me raduje, a osim Kostića svi su zdravi i spremni i svi treniraju i ne žale se ni na šta. Meni je pravo zadovoljstvo i imam samopouzdanje da verujem u sve njih i da mogu da na miru odlučim ko startuje ko ulazi ko izlazi... Nego šta nego ćemo ići na pobedu. Kako ste drugačije mislili? Samo kažem, nisu oni pali sa Marsa ne lete pa da ne možemo sa njima. Mi odlučujemo o sebi i ja to volim. To je to. Ni od koga ne očekujem da odigra za nas i volim što smo u ovoj situaciji i mi moramo da uradimo ono što možemo i budite sigurni da ćemo zadnju kap krvi i znoja ostaviti na terenu da bismo došli do cilja. I to igrači znaju - zaključio je Dragan Stojković.

Srbiji ne ide u prilog činjenica da tradicionalno ne uspeva dobro protiv Danske, ali ekipa je odlučna da promeni tu statistiku. Nakon jučerašnjeg remija, Piksi je odmorio deo tima kako bi im pružio priliku da se što pre oporave i pripreme za meč odluke protiv Danaca. Tokom današnjeg treninga, prvi igrač koji je istrčao na teren bio je Luka Jović, junak Srbije. Njegovo prisustvo na terenu predstavlja važan faktor za tim, a očekuje se da će dati sve od sebe kako bi pomogao ekipi u ostvarivanju pobede.

Srbija se nalazi pred važnim izazovom u meču sa Danskom, ali uz podršku tima, stručnog štaba i navijača, verujemo da postoji šansa za uspeh. Piksijeva vizija i strategija će biti od ključnog značaja, a ostaje nam da sa nestrpljenjem iščekujemo odlučujući duel.

Foto: Republika

Republika u Nemačkoj

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading