OLUJA HRLI KA OVIM DELOVIMA SRBIJE! Oglasio se RHMZ novim upozorenjem!

Autor:

Vesti

28.06.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pljuskovi sa grmljavinom očekuju u Mačvanskom, Kolubarskom i Zlatiborskom okrugu, kao i u brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije, navodi se u upozorenju RHMZ-a.

OLUJA HRLI KA OVIM DELOVIMA SRBIJE! Oglasio se RHMZ novim upozorenjem!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je nevreme za kraj dana. Nakon snažnog nevremena koje je u četvrtak pogodilo Srbiju, i danas se očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom.

- Do kraja dana u većem delu Srbije biće suvo uz sunčane intervale, dok se izolovani pljuskovi sa grmljavinom očekuju u Mačvanskom, Kolubarskom i Zlatiborskom okrugu, kao i u brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije - navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Podsećamo, nevreme koje je juče zahvatilo veći deo Srbije nije zaobišlo ni Beograd.

Kiša je satima pljuštala u većem delu prestonice, i napravila je brojne probleme.

Na ulicama glavnog grada nastao je potop, a saobraćaj se odvijao usporeno.

Iako će vreme u Srbiji još danas biti nestabilno, vikend donosi jačenje termičkog visinskog grebena, porast vazdušnog pritiska, ali i priliv veoma tople vazdušne mase sa severa Afrike. Za vikend se očekuje sunčano i veoma toplo vreme, sa maksimalnom temperaturom od 30 do 34°C, u Beogradu do 32°C. Nedelja će biti još vrelija, sa maksimalnom temperaturom od 33 do 37°C, u Beogradu do 35°C.

Očekuju se veoma visoke vrednosti indeksa UV zračenja, pa se preporučuje da se u periodu od 10 do 16 časova ne izlazi na sunce duže od desetak minuta bez adekvatne zaštite. Takođe, duvaće umeren, a u košavskom području pojačan jugoistočni vetar, dok se na jugu Banata i u Podunavlju očekuje jak vetar.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading