IMAMO JOŠ JEDNO IZNENAĐENJE DANA: Hrabri Slovaci porazili ''moćne'' Belgijance!

Autor:

Sport

17.06.2024

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bravo za Slovake.

IMAMO JOŠ JEDNO IZNENAĐENJE DANA: Hrabri Slovaci porazili ''moćne'' Belgijance!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Slovačke porazila je Belgiju u ovkiru prvog kola Grupe E na Evropskom prvenstvu rezultatom 1:0, a jedini strelac bio je Šranc u sedmom minutu.

Utakmica je započela veoma brzo, sa Romelu Lukakuom koji nije uspeo da savlada Martina Dubravku već u 3. minutu. Međutim, vrlo brzo je usledila kazna kada je Ivan Šranc postigao gol za Slovačku nakon što je Juraj Kucka iskoristio odbijenu loptu od strane belgijskog golmana.

Tokom meča, Belgija je imala nekoliko šansi za izjednačenje, ali Leandro Trosar nije uspeo da iskoristi prazan gol, dok je Lukaku propustio priliku u situaciji jedan na jedan sa Dubravkom. Pritisak Belgije se očekivano intenzivirao u drugom poluvremenu, ali je gol Lukakua u 56. minutu poništen zbog ofsajda.

Situacija se dodatno zakomplikovala kada je rezervista Joan Bakajoko uspeo da savlada Dubravku, ali je David Hancko uspeo da interveniše sa gol-linije i izbaci loptu u polje. Belgija je pokušala sa totalnom ofanzivom ka kraju meča, ali je gol Lukebakija poništen zbog igre rukom. Na kraju, Slovačka je uspela da sačuva vođstvo i zabeleži važnu pobedu.

Ovaj neočekivani poraz favorita E grupe ostavlja Belgiju bez bodova, zajedno sa Ukrajinom. Sa samo jednim golom, utakmica je ipak bila izuzetno sadržajna, obećavajući uzbudljive mečeve u nastavku takmičenja.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

93. minut - Imala je novu šansu Belgija preko De Brujnea, ali je Dubravka ponovo intervenisao.

86. minut -  Openda je primio loptu na levom boku i probio, a potom uputio centaršut u srce kaznenog prostora za Lukakua koji je konačno pogodio, ali je gol poništen zbog igranja rukom Opende.

77. minut - Nova prilika za Slovačku, pokušali su atraktivno - petom, ali je Kasteles bio na visini zadatka!

75. minut -  Dinamična utakmica u Frankfurtu, Slovaci ne posustaju, Belgija na sve načine pokušava da dođe do gola, ali bez većeg uspeha!

62. minut - Novi nalet Belgije. Doku je probio po levoj strani, proigrao je Bakajoka u srcu šesnaesterca, a on je šutirao, međutim, njegov šut je izbacio sa gol linije Hansko.

58. minut - Pritisakaju Belgijanci, Trosar je imao sjajnu šansu, ali Dubravka je ponovo bio na visini zadatka.

56. minut - Lukaku je postigao gol, ali je nakon intervencije iz VAR sobe isti poništen!

46. minut - Fenomenalna prilika za Slovake. Karasli je šutirao sa distance i pogodio stativu, sreća za Belgiju.

Prvo poluvreme:

42. minut - Veliki promašaj za Belgiju. Karasko je uputio dugu loptu ka Lukakuu, on je izašao jedan na jedan sa Dubravkom, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

40. minut - Strašna šansa za Slovačku. Sjajna saradnja Pekarika i Kucke, koji je probio po desnoj strani i uputio centaršut, a Karasli je volejem šutirao, ali je čuvar mreže Belgijanaca zaustavio udarac.

36. minut - Imala je šansu Belgija da izjendači kada je nakon kornera glavom šutirao Onana, ali je Dubarvka bez problema uhvatio loptu.

20. minut - Umalo da greška Dubravke košta Slovake. Golman Slovačke je pogrešio tako što je dodao loptu Trosaru, ali je njegov šut završio preko gola.

7. minut - GOL! Nakon velikog nesporazuma Dokua i golmana Belgije, Šranc je uzeo loptu i smestio je u mrežu.

3. minut - Veika prilika za Belgiju. Žeremi Doku je imao solo prodor po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, dodao do De Brujena, a ovaj prosledio do Lukaku koji je našao ispred Dubravke, ali je sjajni čuvar mreže sprečio pogodak.

 

 

Ekipa Domenika Tedeska želi da osvoji trofej sa zlatnom generacijom predvođenom Kevinom De Brujneom i Jan Vertongenom. Sa druge Slovaci žele da naprave iznenađenje, a sigurno ih je ohrabio nastup Rumuna u meču protiv Ukrajine.

Belgija i Slovačka do sada nisu imale priliku da odigraju zvaničnu utakmicu. Poslednji put su se sastali 2013. godine, kada je Belgija trijumfovala rezultatom 2:1 u prijateljskom meču. Ovaj susret izaziva veliko interesovanje među navijačima oba tima, budući da će biti prilika da se vidi kako će dve ekipe odmeriti snage u zvaničnom takmičenju.

Belgijski tim je doživeo uspone i padove tokom svoje fudbalske istorije. Sa izuzetno talentovanim igračima poput Edena Hazarda, Kevin De Brujnea i Romelua Lukakua, Belgija je uspela da se probije među najbolje timove sveta. Međutim, nedavni izazovi su doveli do pitanja da li će "crveni đavoli" uspeti da se vrate na vrhunac svetskog fudbala.

Sa očekivanjima koja prate Belgiju kao prvog favorita, ali i sa neizvesnošću koja prati njihove nedavne izazove, susret sa Slovačkom će biti prilika da se vidi kako će belgijski tim odgovoriti na nove izazove. Navijači širom sveta sa nestrpljenjem očekuju da vide kako će se odvijati ova velika fudbalska borba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading