ČAS FUDBALA RUMUNA U MINHENU: Rumunija pregazila nemoćnu Ukrajinu!

Autor:

Sport

17.06.2024

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalni Rumuni.

ČAS FUDBALA RUMUNA U MINHENU: Rumunija pregazila nemoćnu Ukrajinu!

Foto: Tanjug

Reprezentacije Ukrajine i Rumunije odmerile su snage u okviru prve utakmice Grupe E na Evropskom prvenstvu od 15.00 časova. Rumuni su odneli ubedljivu pobedu od 3:0 i tako najavili da mogu da budu prijatno iznenađenje. Stelci su bili Stanču u 29., Razvan Marin u 53. i Draguš u 58. minutu.

Ukrajina je bolje ušla u meč, imala je veću inicijativu, diktirala je tempo. Međutim, nisu mogli da probiju čvrsti bedem Rumuna koji su odlično branili. Prvu šansu na meču imala je Rumunija u osmom minutu kada je Koman uputio udarac, ali je Lunjin bez problema zaustavio šut. Usledio je ne tako interesantan tok meča, gde su se obe selekcije nadmudrivale na sredini terena. Igralo se oprezno i čekala greška protivnika, a to se desilo u 29. minutu. Naime, nakon neopreznog dodavanja Lunjina, lopta je došla do Stančua koji je iz prve opalio i postigao fenomenalan pogodak. 

Ovaj pogodak je dao vetar u leđa Rumunima koji su dodali gas i igrali sa više adrenaline, dok su Ukrajinci bili u šoku i nisu stvorili nijednu konkrentu šansu. U 38. minutu Rumunija je imala priliku preko Mana koji je šutirao sa distance, ali se lopta odbila od defanzivaca Ukrajine i na sreću Lunjina lopta otišla u korner. Potom je usledio lucidan potez Stančua. Šutirao je iz kornera direktno na gol, ali je pogodio prečku. 

Rumuni su furiozno krenuli u drugo poluvreme. Ukrajinci su bili totalno nemoćni, dok je Rumunija održala čas fudbala na Alijanc Areni.  Rumunija je odmah pretila na početku drugog dela, Koman je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov udarac završio pored stative. Rumuni su nastavili da dominiraju pa su u 53. minutu povisili prednost. Razvan Marin pogodio je udarcem sa distance, mada je, ruku na srce, Andrej Lunjin reagovao veoma loše.

Odmah nakon pet minuta usledio je još jedan šok za Ukrajince, pošto su Rumuni postigli još jedan pogodak, a strelac je bio Draguš koji je stavio tačku na susret.

 

 

Drugo poluvreme:

84. minut - Velika šansa za Mudrika, ali je fudbaler Čelsija šutirao preko gola.

77. minut - Ukrajina je prvi put šutirala u okvir gola, Sudakov je šutirao ali je golman Rumunije bio siguran.

71. minut - Zapretila je Ukrajina iz kornera, Mudrik je odlično centrirao, ali bez realizacije.

58. minut - GOL! Rapsodija Rumuna! Draguš je povisio prednost na 3:0, Ukrajinci na kolenima!

53. minut - GOL!  Razvan Marin pogodio je udarcem sa distance, mada je, ruku na srce, Andrej Lunjin reagovao veoma loše.

46. minut - Rumunija je odmah pretila na početku drugog dela, Koman je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov udarac završio pored stative.

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj prvog poluvremena,

39. minut - Stanču je mogao da dođe do još jednog pogotka. Ovog puta je pokušao iz kornera, ali je pogodio prečku.

38. minut - Novu šansu su imali Rumuni preko Mana, šutirao je sa distance, ali je se lopta odbila od defanzivaca Ukrajine i otišla pored stative.

29. minut - GOL!  Lunjin je imao loše dodavanje, a do lopte je došao Stanču koji je iz prve opalio i postigao je fanstatičan pogodak.

21. minut -  Pokušaj Ukrajinaca izblokiran, ali je ova selekcija zaradila korner. Rumuni su izbacili loptu koja je stigla do Dovbika, a njegov udarac otišao je preko gola.

20. minut - Tvrda igra oba tima, uglavnom se igra na sredini terena bez većih rizika.

8. minut - Prvu ozbiljniju šansu na meču imali su Rumuni kada je Koman šutirao sa distance, ali je Lunjin bez problema zaustavio udarac.

 

www.sofascore.com/ukraine-romania/CObsbUb#id:12198226,tab:lineups

PRE MEČA

Meč između reprezentacija Rumunije i Ukrajine mogao bi imati presudan značaj za obe ekipe u borbi za plasman u osminu finala, s obzirom na to da se nalaze u istoj grupi sa Belgijom. Obe reprezentacije su do sada retko ostvarivale pobede na završnim turnirima evropskih šampionata, što dodatno pojačava značaj ovog susreta.

Rumunija je do sada odigrala 16 utakmica na EVRO turnirima i ostvarila samo jednu pobedu, uz deset poraza. Ova statistika jasno prikazuje izazov koji predstoji rumunskoj reprezentaciji, ali istovremeno ukazuje na njihovu želju da promene tok događaja na ovom takmičenju.

 

 

S druge strane, reprezentacija Ukrajine nije imala mnogo uspeha na evropskim prvenstvima, sa osam poraza od ukupno 11 odigranih mečeva. Ipak, na prošlom EP, Ukrajina je uspela da zabeleži dva trijumfa i da se plasira do četvrtfinala, što pokazuje da imaju potencijal da naprave značajan rezultat i na ovom turniru.

Važno je napomenuti da će meč između Rumunije i Ukrajine biti prvi takmičarski susret ove dve reprezentacije. Prethodnih šest susreta su bili prijateljskog karaktera, pri čemu su Rumuni ostvarili tri pobede, dok su Ukrajinci ostali neporaženi u poslednja tri susreta, od kojih su dva završena njihovom pobedom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading