BORCI BEZ MANE I STRAHA PUNI ENERGIJE: Tri "orla" iz Šapca su još kao deca pokazali da im je mesto na EVRO u dresu Srbije

Autor:

Sport

17.06.2024

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihov trener otkrio kako su postali tako dobri igrači i šta ih od malena krasi.

BORCI BEZ MANE I STRAHA PUNI ENERGIJE: Tri "orla" iz Šapca su još kao deca pokazali da im je mesto na EVRO u dresu Srbije

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije su poraženi od Engleske sa 1:0 na startu Evropskog prvenstva, ali nisu razočarali. Odigrali su izabranici Dragana Stojkovića Piksija hrabro veći deo meča, a da nije bilo nešto slabijeg starta izgledno bi izvukli remi, a ko zna, možda i pobedili. Ovako, ostaju im utakmice protiv Slovenije i Danske da probaju da izbore plasman u osminu finala EVRO 2024.

Navijači Srbije bili su ponosni kako su se naši momci nosili sa znatno jačim Englezima, a u Šapcu imaju dodatni motiv. Naime, Strahinja Pavlović i Saša Lukić bili su sarteri, dok je Veljko Birmančević ušao u igru. Sem što su sinoć delili teren i to što su iz istog grada na Savi, oni su išli u istu OŠ "Laza Lazarević" u Šapcu.

 

 

Ta škola je nedavno i sama otkrila koliko je ponosna na tri "orla" i čak okačila njihovu fotografiju iz dečačkih dana. Takođe,  sva trojica su pršla i kroz lokalni klub FK Sacacium, na šta je tamošnji trener Zoran Kokanović posebno ponosan.

Republika

Foto: printscreen

Ponosan: Zoran Kokanović

- To su deca koja su od malih nogu pokazala izvanredan talenat i radne navike i vaspitanje koje su doneli od kuće. Još dok su bili petlići su pokazali potencijal jer su uvek igrali sa starijima. Ljudi iz Partizana, sa kojim imamo odličnu saradnju, su videli to i oni su kao dečaci otišli za Beograd - počeo je Kokanović priču za televiziju K1, pa nastavio:

- Sale je stariji. On je bio fenomenalno dete, vredan, pun energije i to je pokazivao na terenu. Razlika između njega i Strahinje je temperament. On je povučeniji, mirniji, to se vidi i na utakmicama. Strahinja je uvek bio borac bez mane i straha. Za njega nije bilo izgubljene lopte nikad. Nema veze ako si stariji i viši od nejga. On i danas tako igra.

Republika

Foto: Starsport

Saša Lukić u duelu sa Aleksanderom Arnoldom

Trener iz Šapca otkriva da mu je danas milina kada gleda svoje nekadašnje igrače na EVRO 2024 i otkriva zašto su tako temeljini u igri, što ih je i dovelo da Piksijevog tima.

- Rekao sam da je Strahinja uvek igrao sa starijima, uvek je bio zreo i odgovoran. Život mu je dao da vrlo mlad zaigra za prvi tim Partizana. Prihvatio je odgovornost, nije bežao. Kada ste odbrambeni igrač uvek ste na udaru, čuvate one koji znaju fudbal, napadače koji su igrački potkovani. On sa tim nikad nije imao problem - zaključio je Kokanović.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Pavlović protiv Engleza

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading