SKANDAL! ALBANCIMA NISU SVE OVCE NA BROJU KAD SU PISALI UEFA I TRAŽE KAZNU PROTIV SRBIJE: Priština pobrkala lončiće

Autor:

Sport

17.06.2024

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski novinari slave teroriste i izazivaju međunarodne incidente, a smeta im kada naši navijači kažu istinu koju pola sveta zna.

SKANDAL! ALBANCIMA NISU SVE OVCE NA BROJU KAD SU PISALI UEFA I TRAŽE KAZNU PROTIV SRBIJE: Priština pobrkala lončiće

Foto: Profimedia

Fudbalski savez Srbije hitno je reagovao zbog provokativnog ponašanja albanskog novinara Arlinda Sadikua pre početka utakmice Srbija - Engleska na Evropskom prvenstvu. Sadiku je ispred tribine sa srpskim navijačima pokazivao dvoglavog orla, što je izazvalo ogorčenje i reakciju FSS.

Upućena je protestna nota UEFA sa zahtevom za kaznom novinara i medijske kuće koju predstavlja. Zahteva se hitna reakcija UEFA, oduzimanje novinarske akreditacije, uz napomenu da je provokacija na nacionalnom nivou vrlo jasna i da očekuju i druge stroge kazne za novinara i njegovu medijsku kuću.

Republika

Foto: Twitter.com/printscreen

Sramna provokacija albanskog novinara

Međutim, Albanci ne bi bili Albanci kada ne bi udarali kontru bez ikakvog argumenta. Naime, oni sada navodno traže, tačnije fudbalski savez samoproglašene lažne države na prostoru Kosova i Metohije, da UEFA preduzme disciplinske mere prema Fudbalskom savezu Srbije! Kako navode u saopštenju, koje je prenela Koha, to su uradili zbog skandiranja srpskih navijača i isticanja zastavi pre i tokom utakmice Srbija - Engleska. Samo nisu naveli koje im to zastave konkretno smetaju. Za povike je jasno, mada je neverovatno kako nekog može da boli istina jer vikanje "Kosovo je Srbija" je samo konstatacija onoga što zna polovina planate i kako piše u Ujedinjenim nacijama.

 

 

- Nesmetano prikazivanje ovakvih poruka na velikom događaju kao što je EVRO 2024 je besmisleno i apsurdno. Ovakvim povicima dokazuje se mržnja koja se u javnom mnjenju Srbije usađuje prema susedima. FSK je u žalbi koju je sa potrebnim dokazima dostavio UEFA, zatražio stroge disciplinske mere protiv Fudbalskog saveza Srbije, jer se ovakvi slučajevi ponavljaju - stoji u skandaloznom saopštenju.

Zatražen je i oprez u budućim utakmicama.

- Istovremeno, od organizatora zahtevamo oprez kako bi se izbeglo isticanje ovakvih transparenta u budućim utakmicama, jer predstavljaju ozbiljno kršenje pravila UEFA - zaključili su iz Prištine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading