KURTIJEVA POLICIJA BRUTALNO TUKLA TRI SRPSKA MLADIĆA NASRED MITROVICE! Jedan od Srba snimao pa ga uhapsili da izbrišu snimak

Autor:

Hronika

10.09.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teror! Mladići u teškom stanju

KURTIJEVA POLICIJA BRUTALNO TUKLA TRI SRPSKA MLADIĆA NASRED MITROVICE! Jedan od Srba snimao pa ga uhapsili da izbrišu snimak

Foto: Tanjug/AP

Nasilje nad srpskim mladićima u Kosovskoj Mitrovici

Sinoć u Kosovskoj Mitrovici, nedaleko od jedne picerije, dogodilo se nasilje nad četvoricom mladića srpske nacionalnosti. M. M. (19), L. K. (19), V. J (21) i R. N. (19) su uhapšeni nakon incidenta, dok je takođe u pritvoru završio i čovek koji je snimio brutalno postupanje policije prema njima.

Snimljeni napad na srpske mladiće

Prema objavi koja je osvanula na Fejsbuku, policija je više od 10 minuta tukla tri mladića srpske nacionalnosti u blizini picerije Mrvica. Snimak ovog incidenta napravio je gospodin Lekić, koji je brutalno uhapšen zajedno sa drugim licima. Prema navodima, policija je privela Lekića kako bi izbrisala snimke sa njegovog telefona, što ukazuje na pokušaj prikrivanja brutalnog postupanja.

Hapšenje mladića i reakcija policije

Šef operative tzv. Kosovske policije Petrit Fejza potvrdio je da su mladići zadržani u pritvoru, optuženi za napad na ovlašćeno službeno lice. Fejza je takođe izjavio da će uhapšeni Srbi biti zadržani 48 sati pre nego što budu predati tužiocu na dalji postupak. Zanimljivo je napomenuti da šiptarska policija nije dozvolila Hitnoj pomoći da pomogne pretučenim Srbima, što baca dodatnu senku na celokupni događaj.

Reakcije javnosti

Ovaj incident izazvao je oštru reakciju javnosti, kako lokalno, tako i širom Srbije. Pitanja o postupanju policije i zaštiti srpske zajednice na Kosovu i Metohiji ponovo su došla u fokus, dok su snimci nasilja brzo postali viralni na društvenim mrežama, izazivajući osudu i zahtev za hitnom reakcijom nadležnih institucija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading