KREĆE ISPLATA! PEZIONERI, DANAS I SUTRA LEŽU AVGUSTOVSKE PENZIJE! Evo i kojoj kategoriji!

Autor:

Vesti

10.09.2024

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas stiže isplata penzija korisnicima iz kategorije zaposlenih, koji svoje penzije primaju putem tekućih računa,

KREĆE ISPLATA! PEZIONERI, DANAS I SUTRA LEŽU AVGUSTOVSKE PENZIJE! Evo i kojoj kategoriji!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Shutterstock

Danas stiže isplata penzija za mesec avgust korisnicima iz kategorije zaposlenih, koji svoje penzije primaju putem tekućih računa, dok oni koji svoja primanja imaju isporučene na kućnim adresama ili šalterima pošta, ona vas očekuju sutra, što je objavio i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Stiže isplata penzija za mesec avgust korisnicima iz kategorije zaposlenih, koji svoje penzije primaju putem tekućih računa, što je danas, 10. septembra, dok oni koji su odabrali da svoja primanja imaju isporučene na kućnim adresama ili šalterima pošta, ona vas očekuju sutra, što je objavio i Republički fon za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Ovde se radi o grupi penzionera koju čini oko 85 odsto, što je ujedno i najbrojnija grupa, a čiji je prosek primanja veći od ostale dve kategorije, odnosno samostalnih delatnosti i poljoprivrednih penzionera.

Iznos na čeku biće isti kao i prilikom prethodne isplate.

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

 

Takođe, sutra će početi i isplata za penzionere iz republika bivše SFRJ.

Podsetimo, penzionere očekuje povećanje pre nove godine.

Naime, Vlada Srbije je prihvatila predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da povećanje penzija umesto od 1. januara naredne godine bude realizovao već od 1. decembra tekuće, kao i da bude 11 odsto.

–Želim da kažem našim penzionerima i zahvalim se Vladi, da je izgleda Vlada prihvatila moju ideju da povećanje penzija ne ide od 1. januara, već od 1. decembra, mesec dana ranije. Verujem da će biti 11 procenata uvećanje penzija, značajan pomak za naše penzionere, a biće još mnogo dobrih vesti –poručio je predsednik Srbije u video obraćanju na Instagramu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading