UHAPŠEN LAŽNI HUMANITARAC IZ VALJEVA ZBOG DVE KRAĐE ISTOG DANA! Pozvonio na vrata, odgurnuo dete i oteo mu novac iz stana!

Autor:

Hronika

25.04.2024

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Određeno mu je zadržavanje do 48 časova,

UHAPŠEN LAŽNI HUMANITARAC IZ VALJEVA ZBOG DVE KRAĐE ISTOG DANA! Pozvonio na vrata, odgurnuo dete i oteo mu novac iz stana!

Foto: shutterstock

Valjevska policija uhapsila je Ž. S. (21) iz okoline Lajkovca zbog sumnje da je upao u dva stana i ukrao novac. Prema saopštenju policije, mladić je prvo pozvonio na vrata jednog stana pod izgovorom da skuplja dobrovoljne priloge, a potom je ušao u stan gde je bio samo dete.

- Nakon što se uverio da je dete samo u stanu, on je fizički nasrnuo na njega i odgurnuo ga, a potom ukrao 14.000 dinara iz jedne sobe. Takođe se sumnja da je istog dana u prepodnevnim satima na sličan način ušao u još jedan stan iz kojeg je hteo da ukrade nakit, ali je odustao i pobegao- navodi se u saopštenju Policijske uprave u Valjevu.

Sumnja se za razbojništvo i tešku krađu


Prema nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu, Ž. S. je osumnjičen za razbojništvo i tešku krađu u pokušaju. Nakon hapšenja, određeno mu je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden na saslušanje.

Podsetimo, 24.04.2024.  pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Trsteniku, uz podršku policije iz Kraljeva i Kragujevca, uspešno su identifikovali i uhapsili M. M. (1979) i D. A. (1971) iz Kraljeva zbog sumnje da su počinili krivično delo teška krađa. Njih dvojica se terete da su 19. aprila ove godine izvršili krađu televizora i novca iz prodavnice u okolini Trstenika.

Plen pronađen u automobilu

U sklopu policijske akcije, pronađen je ukradeni televizor u automobilu kojim je upravljao M. M. Pronađena roba će biti vraćena vlasniku prodavnice, dok će osumnjičeni biti procesuirani u skladu sa zakonom.

Sumnja se za još jedan slučaj teške krađe

Osim navedenog slučaja, M. M. se takođe sumnjiči za provalu u drugu prodavnicu u okolini Trstenika početkom aprila. Iz ove prodavnice, M. M. je navodno ukrao cigarete čija se vrednost procenjuje na oko 127.000 dinara, što ga tereti za još jedno krivično delo teške krađe.

Određeno zadržavanje do 48 časova

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Trsteniku. Očekuje se dalji razvoj situacije nakon saslušanja osumnjičenih pred nadležnim tužiocem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading