"POTPUNO SAM POSVEĆEN 2027. GODINI" Oglasio se predsednik Srbije: Ekonomija je ono što će našu zemlju osnažiti (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.06.2024

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

predsednik Srbije je danas prisustvovao predstavljanju novog elektromotornog kineskog brzog voza - Soko.

"POTPUNO SAM POSVEĆEN 2027. GODINI" Oglasio se predsednik Srbije: Ekonomija je ono što će našu zemlju osnažiti (VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Predsednik Srbije oglasio se video porukom u kojoj je skrenuo pažnju na značaj 2027. godine i ekonomsko unašpređenje Srbije.

- Potpuno sam posvećen 2027. godini, jer moramo ekonomski da unapređujemo zemlju, da idemo napred, to je ono što će snagu naše zemlje u svakom smislu da osnaži, da ojača - napisao je predsednik Vučić u objavi na svom zvaničnom Instagram nalogu.

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije je danas prisustvovao predstavljanju novog elektromotornog kineskog brzog voza - Soko.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će se od Beograda do Subotice brzim vozom stizati za sat i deset minuta i da bi ovim vozom na toj pruzi trebalo da se ide najkasnije od 1. decembra.

Voz ima kapacitet od 250 mesta i dugačak je 103 metra, a može razviti brzinu do 200 kilometara na sat. Takođe napravljeni su tako da odgovaraju lokalnim kulturološkim karakteristikama.

Na pitanje koliko imamo ovakvih kompozicija, Vučić je kazao da je za sada naručeno pet elektromotornih vozila iz Kine.

- Naručili smo pet elektromotornih vozila iz Kine i poslednji po ugovoru treba da dođe po ugovoru 31. decembra 2025. Radićemo testove za prugu Beograd Subotica već u septembru i najkasnije od 1. decembra, ako završimo prugu do tada, a završićemo, vozićete se ovim vozom Beograd-Subotica. Na svaka dva sata će ići brzi voz. On ima prvu i drugu klasu 45 mesta u prvoj, 197 u drugoj, ali prva klasa izgleda nestvarno - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading