"OVO JE NAJMANJE ŠTO SMO MOGLI DA URADIMO ZA BRAĆU SA KIM": Andrija Jorgić govorom OTVORIO turnir! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

27.06.2024

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počasni gost bio je sin Bate Živojinovića, Miljko Živojinović

"OVO JE NAJMANJE ŠTO SMO MOGLI DA URADIMO ZA BRAĆU SA KIM": Andrija Jorgić govorom OTVORIO turnir! (FOTO, VIDEO)

Foto: Vladimir Lukić

- Najmanje što smo mogli da uradimo za našu braću sa Kosova i Metohije bilo je da prošle godine pokrenemo jedan ovakav turnir u znak podrške njima, u znak podrške šahu i da se kroz ovaj vid takmičenja i bolje organizujemo i da šaljemo lepe i jasne poruke.

 

 

Ovim rečima obratio se predsednik Šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić koji je u saradnji sa Šahovskim klubom "Borba" organizovao Vidovdanski rejting turnir ŠS Beograd, koji će se održati od 27. juna do 30. juna u prostorijama Kafea "Borba".

- Ja se nadam, a u planu je da i oni, Bože zdravlja ove godine, u nedelju 30. juna, održe svoj turnir dole u Zubinom potoku i da vam kažem da ću i ja biti dole sa njima. Svakako, vama želim puno uspeha, da se više družimo i češće viđamo. Prošle godine nas je bilo 35, ove godine nas je 40 i ostavili smo dovoljno prostora da napredujemo. Mi ćemo sutra, pošto je ovo u sklopu obeležavanja prvih 67 godina postojanja Šahovskog saveza Beograda, organizovati svečanu akademiju u sali "Borbe" i drago mi je što se najbolje šahovske borbe održavaju u ovoj zgradi i tako neka ostane, da se mi šahom borimo za bolje sutra - istakao je Andrija.

Takođe, počasni gost bio je sin Bate Živojinovića, Miljko Živojinović koji je istakao da je ovaj događaj na njega ostavio poseban utisak:

- Fasciniran sam, ovo je zapravo jedini sport gde sve generacije mogu ravnopravno da se takmiče. Svestan sam koliko je to važno za mlade ljude da dobiju jednu sigurnost, samopouzdanje, a i za starije ljude da se malo podmlade uz takmičenje sa mladim kategorijama. Nadam se da ćete uživati ova četiri dana, da će turnir uspešno da se okonča u šta ne sumnjam. Želim vam svima puno sreće i fer-pleja.

 

Nakon Miljka, reč je imao i ginekolog Vanja Milošević koji je poveo svoju osmogodišnju ćerku na takmičenje.

- Mislim da ništa bolje nismo mogli u susret Vidovdanu nego da organizujemo ovako jednu manifestaciju. Poslednji put kad sam bio na ovako nekom dešavanju bilo je pre 20 i nešto godina. To je bio najveći šahovski turnir u ženskoj kategoriji. Nadam se da će ovakvi turniri da nas ponovo vrate u vreme kada su se u Beogradu organizovali najjači turniri i kada smo bili jedni od vodećih šahovskih nacija. Kao neko ko se baci očuvanjem zdravlja, večito tvrdim da je u zdravom telu zdrav duh, ali u zdravoj glavi, kako šah razvija je imati zdravog čoveka. Posebno mi je drago što vidim puno mladih osoba, i ja sam između ostalog doveo ćerku od osam godina. Neka najbolji pobedi - izjavio je Milošević, nakon čega su Živojinović i on odigrali prvi potez, čime je turnir zvanično počeo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading