U GRAČANICI ODRŽAN IZBOR ZA KOSOVKU DEVOJKU: Srpski Kosmet brani se i čašću i lepotom!

Autor:

Vesti

27.06.2024

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovka Devojka nije samo fenomen Kosovske bitke već simbol koji predstavlja odbranu časti i otadžbine.

U GRAČANICI ODRŽAN IZBOR ZA KOSOVKU DEVOJKU:  Srpski Kosmet brani se i čašću i lepotom!

Foto: Kosovo Online, nasagracanica.com

U okviru Vidovdanskih svečanosti u Gračanici je i ove godine organizovan izbor Kosovke Devojke, a žiri je za najlepšu proglasio Aleksandru Ristić iz Obilića.

- Mi nismo predstavljale samo našu lepotu već lepotu naše kulture, naš identitet i ponos jednog naroda. Nadam se da smo uspele da ostvarimo svoju svrhu da oživimo duh prošlosti i prenesemo ga na buduće generacije - rekla je pobednica.

Prva pratilja Elena Milentijević iz Leposavića nije krila zadovoljstvo zbog ostvarenog uspeha.

- Čestitam pobednici i drugoj pratilji, drago mi je zbog mojih roditelja jer su bili uz mene. Prijaviću se ponovo ako budem imala prilike - istakla je Milentijevićeva.

Foto: Kosovo Online

Pobednica Aleksandra Ristić

Anđela Gospić iz Pljevalja, druga pratilja, izrazila je zadovoljstvo što predstavlja Srbe iz Pljevalja.

- Mnogo mi je drago što sam uspela da donesem barem neku nagradu našem gradu, što predstavljam Srbe iz Pljevalja i što sam mojim roditeljima ispunila želju - kazala je ona.

Svetlana Miladinov iz Kancelarije za KiM istakla je da Kosovka Devojka nije samo fenomen Kosovske bitke već simbol koji predstavlja odbranu časti i otadžbine.

- Zato smatram da je izbor Kosovke Devojke izbor časti i poštenja devojaka s prostora KiM jer su one čuvari naše otadžbine. Sve devojke su pobednice jer ovde na KiM sve nosite čast, kosovski zavet, da nam je u srcu Kosovo, a u duši Metohija. Ja vas zato sve pozdravljam u ime kancelarije i čestitam Vidovdan - rekla je Svetlana Miladinov.
Program je upotpunjen nastupima kulturno-umetničkih društava i vokalnih solista.

Danas obeležavamo Vidovdan

Danas se obeležava Vidovdan, veliki nacionalni praznik Srba, praznik kojim se izražava poštovanje i zahvalnost svima koji su se borili za otadžbinu. Srpska pravoslavna crkva, njeni vernici, Srbi uopšte, Vidovdan obeležavaju s posebnim poštovanjem, pre svega, kao sećanje na svesnu žrtvu kneza Lazara, kosovskog mučenika, i svih njegovih saboraca u boju na Kosovu na Vidovdan 1389, protiv Turaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading