"SVE ŠTO SE DEŠAVA U SVETU VODI NAS U KATASTROFU" Vučić: Daćemo sve od sebe da Srbija izbegne svaki sukob i rat

Autor:

Vesti

07.06.2024

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na predstavljanju novog elektromotornog kineskog brzog voza "Soko" na Tehničko-putničkoj stanici Zemun Vučić je rekao novinarima da je za Srbiju važno da čuva mir, da sačuva narod i ljude.

"SVE ŠTO SE DEŠAVA U SVETU VODI NAS U KATASTROFU" Vučić: Daćemo sve od sebe da Srbija izbegne svaki sukob i rat

Foto: ST/Nemanja Pančić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom današnje posete Zemunu i obilaska novog kineskog brzog voza "Soko" komentarisao i dešavanja na svetskom nivou, u prvom redu sukob u Ukrajini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sve što se dešava u svetu i Evropi polako vodi u katastrofu i poručio da će Srbija dati sve od sebe da u 21. veku izbegne svaki sukob i brine o ekonomiji.

- Voz kad iz stanice krene i onda se zaleti, a ide nizbrdo i negde još malo nailazi na liticu i ispod toga provaliju. I sad razmislite može li voz da preživi pad u provaliju, a drugog puta nema. A kada ovako strmoglavo ide, ko može da ga zaustavi - plašim se više niko - rekao je Vučić, komentarišući izjave francuskog i ruskog predsednika Emanuela Makrona i Vladimira Putina o naoružavanju.

Na predstavljanju novog elektromotornog kineskog brzog voza "Soko" na Tehničko-putničkoj stanici Zemun Vučić je rekao novinarima da je za Srbiju važno da čuva mir, da sačuva narod i ljude.

Daćemo sve od sebe da Srbija u 21. veku izbegne svaki sukob, svaki rat i da samo grabi u miru ka velikim ekonomskim uspesima - naveo je Vučić.

Istakao je da je javni dug Srbije ispod 50 odsto i da očekuje da ćemo pre kraja godine da dobijemo investicioni rejting, za šta ističe da je pokazalj stabilnih finansija države.

- Sada otkupljujemo prve količine merkantilne pšenice, povećavamo rezerve svih namirnica i uzimamo sirovine za naše lekove - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (27)

Loading
Ana

07.06.2024 12:16

Srbija će na sve načine gledati da izbegne svetsku katastrofu.

bubi

07.06.2024 12:16

Verujemo u Vučićevu politiku koja vodi ka boljoj, stabilnijoj i uspešnijoj Srbiji!

Ivana

07.06.2024 12:18

Srbija saml zeli stabilnost i mir

Ivana

07.06.2024 12:19

Predasdnik se bori svim silama da obezbedi stabilnost i mir