TROGODIŠNJA DEVOJČICA NAĐENA U NEA FLOGITI, PRIČA SRPSKI ALI NE ZNA DA KAŽE ODAKLE JE! Traže se roditelji! TURISTI UPUTILI HITAN APEL!

Autor:

Vesti

27.06.2024

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O pronalasku deteta obaveštena je policija i čeka se njihov dolazak.

TROGODIŠNJA DEVOJČICA NAĐENA U NEA FLOGITI, PRIČA SRPSKI ALI NE ZNA DA KAŽE ODAKLE JE! Traže se roditelji! TURISTI UPUTILI HITAN APEL!

Foto: Facebook

Turisti koji letuju u Grčkoj u Nea Flogiti, pronašli su na ulici devojčicu i traže njene roditelje.

Apel za pomoć je uputio makedonski državljanin, a u kometarima se kaže da dete priča srpski, ali da ne zna da kaže odakle je.

Republika

Foto: Facebook/printscreen

Post naših turista

 

- Nasli smo devojcicu 3 godine izgubena Marija se zove Nea Flogita kod Filatekija molimo ako neko pozna roditelji da obavesti - navodi se u apelu.

Republika

Foto: Facebook/printscreen

Mala Marija

 

Oni su takođe dodali da su obavestili policiju i da čekaju da se neko od njih pojavi.

Šta raditi u slučaju nestanka deteta?

U slučaju nestanka tinejdžera ili deteta, važno je brzo i efikasno reagovati. Evo nekoliko koraka koje treba preduzeti:

Ostati smiren: Panika može ometati racionalno razmišljanje. Pokušajte ostati pribrani.

Pretražiti okolinu: Proverite sve moguće lokacije gde dete često boravi – komšije, prijatelji, obližnji parkovi, prodavnice.

Kontaktirati prijatelje i porodicu: Pozovite prijatelje, rodbinu i druge poznanike da provere da li su možda videli dete.

Obavestiti policiju: Ako dete ne možete naći u prvih nekoliko sati, odmah obavestite lokalnu policiju. Dajte im sve dostupne informacije, uključujući opis deteta, odeću koju je nosilo i poslednju poznatu lokaciju.

Pripremiti informacije: Pripremite nedavne fotografije deteta i sve relevantne podatke kao što su visina, težina, boja kose, posebni znaci prepoznavanja, odeća koju je nosilo.

Kontaktirati škole i druge institucije: Obavestite školu, sportske klubove i druge organizacije gde dete učestvuje.

Koristiti društvene mreže: Objavite informacije o nestanku deteta na društvenim mrežama. Zamolite ljude da podele objavu.

Pratiti savete policije: Saradnja sa policijom je ključna. Pratite njihove savete i uputstva.

Kontaktirati medije: Ako je prošlo mnogo vremena, kontaktirajte lokalne medije da pomognu u širenju informacije o nestanku.

Pripremiti se za najgore, ali se nadati najboljem: Budite spremni na sve moguće ishode, ali se nadate najboljem. Pružite podršku porodici i ostanite optimistični.

Uvek je bolje preduzeti sve mere predostrožnosti i delovati brzo kako bi se povećale šanse za brzo i sigurno pronalaženje deteta.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading