NAJSTARIJIM GRAĐANIMA STIŽE NOVAC! Za dva dana počinje isplata, evo kojim redom će ona ići

Autor:

Vesti

02.06.2024

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznosi na čekovima biće isti kao i prilikom prethodne isplate

NAJSTARIJIM GRAĐANIMA STIŽE NOVAC! Za dva dana počinje isplata, evo kojim redom će ona ići

Foto: ST/Nemanja Pančić, Shutterstock

Isplata majskih penzija počeće za dva dana, kada će primanja početi da pristižu korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti, kako onima koji penzije primaju preko tekućih računa tako i onima koji ih dobijaju na kućnim adresama ili podižu na šalterima pošta, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Dan kasnije isplata će početi za vojne i poljoprivredne penzionere, takođe nezavisno od toga za koji način primanja penzija su se opredelili.

Poslednji će penzije dobiti korisnici iz kategorije zaposlenih. Njima će penzije početi da pristižu 11. juna, bez obzira na to da li ih primaju preko tekućih računa, na kućnim adresama ili poštanskim šalterima.

Iznosi na čekovima biće isti kao i prilikom prethodne isplate, a prema najnovijim podacima Fonda PIO prosečna penzija za april u Srbiji je iznosila 45.731 dinar.

Direktor PIO fonda, Relja Ognjenović, najavio je očekivano povećanje penzija do kraja godine prilikom posete Udruženju penzionera u Kuršumliji. Ognjenović je istakao zahvalnost penzionerima za njihovu borbu za državu, ističući da će se nastaviti sa otvaranjem novih fabrika i radnih mesta kako bi se omogućio kvalitetniji život u trećem dobu.

Ognjenović je naglasio da se očekuje osetno povećanje penzija do kraja godine, ali je istakao da će se to desiti samo ukoliko se nastavi dosadašnji dobar rezultat u naplati doprinosa Fonda PIO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading