OLUJA SAMO ŠTO NIJE POČELA! RHMZ izdao hitno upozorenje! PRVI NA UDARU BIĆE OVI DELOVI ZEMLJE!

Autor:

Vesti

01.07.2024

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom, lokalnom pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova, sa područja Hrvatske i severnih delova BiH, u zapadnoj visinskoj struji premešta se ka Bačkoj i Sremu, navodi RHMZ.

OLUJA SAMO ŠTO NIJE POČELA! RHMZ izdao hitno upozorenje! PRVI NA UDARU BIĆE OVI DELOVI ZEMLJE!

Foto: Shutterstock

Oko 19.30 jak grmljavinski sistem iz Slavonije ući će preko Dunava na teritoriju Srbije, a prva na udaru naći će se Bačka. Dakle, pred sam kraj dana Bačku će iz Slavonije zahvatiti snažan grmljavinski sistem sa lokalno obilnim pljuskovima i grmljavinom, piše meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.

Biće moguće i oluje. Sistem će se potom premeštati dalje ka istoku, odnosno ka Banatu.

U ostalim predelima Srbije i u Beogradu i dalje će biti vedro i veoma toplo vreme, a pogoršanje se očekuje kasnije tokom večeri i tokom noći.

I RHMZ je izdao hitno upozorenje:

- Naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom, lokalnom pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova, sa područja Hrvatske i severnih delova BiH, u zapadnoj visinskoj struji premešta se ka Bačkoj i Sremu i prvi intenzivniji grmlјavinski procesi očekuju se u narednih sat vremena.

Ranije danas RHMZ je upozorio na nevreme u Srbiji:

- Večeras, u toku noći i sutra očekuju se grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine. U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 mm kiše za 24 h, lokalno i više. Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 °S.

Izdato je upozorenje i za Beograd.

- Večeras, u toku noći i sutra očekuju se grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.​

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading