AUTOKOMANDOM SE MOŽE SAMO U ČAMCIMA! Momci poizlazili iz autobusa i ZAPLIVALI REKOM NA PUTU! NEVREME U BEOGRADU NAPRAVILO HAOS (VIDEO)

Autor:

Vesti

01.07.2024

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd je trenutno na meti oluje, koja je sa sobom donela kišu, grad i snažan vetar.

AUTOKOMANDOM SE MOŽE SAMO U ČAMCIMA! Momci poizlazili iz autobusa i ZAPLIVALI REKOM NA PUTU! NEVREME U BEOGRADU NAPRAVILO HAOS (VIDEO)

Foto: Instagram/moj_beo_grad

Nevreme, koje je RHMZ najavilo, i koje je već pogodilo delove Vojvodine, stiglo je u Beograd. 

Jaka kiša poplavila je veći deo prestonice, a snimci koji se šire društvenim mrežama sugerišu da je ogroman deo grada apsolutno neprohodan.

Najnoviji snimak stiže sa Autokomande, gde je totalni kolaps u saobraćaju, a tri mladića izašla su iz zarobljenog autobusa i počela da se kupaju u vodi.

 

 

Nakon kraćeg skakanja i kupanja, oni su se mokri vratili u autobus.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, uputili su upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za hitno preduzimanje operativnih i preventivnih mera.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda za večeras, noćas i sutra teritoriju Republike Srbije očekuju grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za veoma kratko vreme.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, vodeći se najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, hitno su obavestili Mačvanski i Kolubarski okrug da proslede upozorenje gradskim i opštinskim štabovima, kao i da vatrogasci-spasioci vrše obilazak stanovništva sa akcentom na potencijalno kritične tačke. 

Takođe, obavešteni su i upozoreni Beograd, Sremska Mitrovica i Kragujevac, dok su svi ljudski i materijalno-tehnički resursi stavljeni na raspolaganje, u cilju spasavanja ljudskih života i materijalnih dobara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni i da prate najave i instrukcije Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ostalih nadležnih organa.

Podsećamo, superćelijske oluje postaju sve češće u našim krajevima, donoseći sa sobom moćne meteorološke fenomene koji mogu značajno uticati na naše živote i imovinu. Ove oluje se karakterišu rotirajućim oblacima, poznatim kao mezocikloni, koji mogu formirati snažne tornade i druge ekstremne vremenske pojave. Njihova sposobnost da se brzo formiraju i intenziviraju čini ih posebno opasnim, često donoseći naglu promenu u vremenskim uslovima, poput naglog jačanja vetra i padavina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading