NEVREME STIGLO U BEOGRAD! Duva olujni vetar, munje paraju nebo, čuje se i grmljavina!

Autor:

Vesti

01.07.2024

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ je najavio nevreme u Beogradu od 21.30.

NEVREME STIGLO U BEOGRAD! Duva olujni vetar, munje paraju nebo, čuje se i grmljavina!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nevreme, koje je RHMZ najavilo, i koje je već pogodilo delove Vojvodine, stiglo je u Beograd. 

Jak olujni vetar je već duva u prestonici, dok munje paraju nebo. Čuje se i grmljavina.

RHMZ je najavio nevreme u Beogradu od 21.30.

- Jaka konvektivna oblačnost sa područja Srema i Mačvanskog okruga u zapadnoj struji premešta se ka Beogradu, pa se u narednih sat, dva i na području Beograda očekuju intenzivni plјuskovi sa grmlјavinom, kratkotrajno je moguća i pojava grada, kao i olujni vetar u zoni najjačih plјuskova. Procenjena količina padavina je između 20 i 40 mm za kratko vreme, lokalno je moguće i znatno više.

Jako nevreme koje je danas pogodilo Hrvatsku prešlo je u Srbiju i već pravi haos. Na Batrovcima tuče grad, a oluja pustoši Srem.

RHMZ je još danas izdao upozorenje za nevreme.

- Večeras, u toku noći i sutra očekuju se grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine. U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 mm kiše za 24 h, lokalno i više. Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 °S.

Izdato je upozorenje i za Beograd.

- Večeras, u toku noći i sutra očekuju se grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.​

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, uputili su upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za hitno preduzimanje operativnih i preventivnih mera.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading