NOVI DRAGULJ KIMOVOG ARSENALA! Severna Koreja testirala BALISTIČKU RAKETU sposobnu da nosi superveliku bojevu glavu od ČETIRI I PO TONE

Autor:

Svet

02.07.2024

00:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pjongjang se ne šali!

NOVI DRAGULJ KIMOVOG ARSENALA! Severna Koreja testirala BALISTIČKU RAKETU sposobnu da nosi superveliku bojevu glavu od ČETIRI I PO TONE

Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja testirala je novu taktičku balističku raketu sposobnu da nosi superveliku bojevu glavu, javili su severnokorejski državni mediji.

Severna Koreja je uspešno lansirala raketu hvasong-11Da-4.5 sposobnu da nosi superveliku bojevu glavu od 4,5 tona, javila je severnokorejska agencija KCNA, a prenosi Jonhap.

Agencija navodi da je probna paljba izvedena projektilom sa simuliranom teškom bojevom glavom da bi se verifikovala stabilnost leta i preciznost pogađanja na maksimalnom dometu od 500 kilometara i minimalnom dometu od 90 kilometara.

Dodaje se da će Severna Koreja sprovesti još jedno testiranje rakete u julu da bi "verifikovala karakteristike leta, preciznost pogađanja i snagu eksplozije supervelike bojeve glave na srednjem dometu od 250 kilometara".

Podsetimo, Severna Koreja je sinoć lansirala balističku raketu ka Japanskom moru

- Severna Koreja je ispalila neidentifikovanu balističku raketu na istok - saopštila je južnokorejska vojska, napominjući da je to drugo lansiranje za nedelju dana, prenosi agencija Jonhap.

Južnokorejska vojska još nije saopštila nikakve detalje lansiranja, rekavši da detaljno analizira sve njene karakteristike, uključujući tip rakete i njen domet leta.
Najnovije lansiranje dolazi nakon što je Severna Koreja ispalila balističku raketu ka Istočnom moru u sredu 26. juna.

Pjongjang je tvrdio da je uspešno izveo višestruki test raketa sa bojevim glavama, ali je Južna Koreja odbacila tu tvrdnju, rekavši da se lansiranje završilo neuspehom pošto je projektil eksplodirao u vazduhu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading