PAPIR, OLOVKA, FLAŠICA VODE I NOVČIĆ: Bajden i Tramp spremni za DEBATU GODINE, a ovo su pravila duela "jedan na jedan"

Autor:

Svet

16.06.2024

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kriterijum za učesnike u debati bio je da kandidat, prema anketama, ima šanse da osvoji najmanje 15 odsto glasova u saveznim državama koje zajedno nose najmanje 270 elektorskih glasova

PAPIR, OLOVKA, FLAŠICA VODE I NOVČIĆ: Bajden i Tramp spremni za DEBATU GODINE, a ovo su pravila duela "jedan na jedan"

Foto: Tanjug/AP

Američka televizija Si-En-En objavila je pravila debate na koja su pristali kandidati na predstojećim predsedničkim izborima, aktuelni američki predsednik Džozef Bajden i bivši predsednik Donald Tramp, a koja će biti održana 27. juna.

Oba predsednička kandidata pojaviće se na podijumima koji će isto izgledati, a koji će im biti dodeljeni bacanjem novčića, navodi Si-En-En.

Moderatori debate, koja će biti održana u gradu Atlanta u saveznoj državi Džordžiji, biće voditelji Si-En-En Džejk Taper i Dejna Beš, a Tramp i Bajden će tokom debate imati samo papir, olovku i flašicu vode.

"Mikrofoni kandidata biće isključeni tokom debate, osim kada je njihov red da govore", navodi Si-En-En i dodaje da će moderatori "koristiti sva sredstva na raspolaganju" da obezbede poštovanje vremena i civilizovanu diskusiju.

Rojters navodi da je imao uvid u dopis kampanje Bajdena, prema kojem su teme koje on preferira pravo na abortus, stanje demokratije i ekonomija, dok je Trampov tim pre debate kao ključne teme naveo imigracije, javnu bezbednost i inflaciju.

Kriterijum za učesnike u debati bio je da kandidat, prema anketama, ima šanse da osvoji najmanje 15 odsto glasova u saveznim državama koje zajedno nose najmanje 270 elektorskih glasova.

Zbog ovog kriterijuma u debati neće učestvovati Robert Kenedi Mlađi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading