RUSI UBILI ŠESTORO, A RANILI 16 OSOBA KOD HARKOVA: Dramatične vesti iz Ukrajine, evo šta se desilo ovog jutra

Autor:

Svet

23.05.2024

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema zvaničnom saopštenju, Harkov je gađan čak 15 puta od jutros

RUSI UBILI ŠESTORO, A RANILI 16 OSOBA KOD HARKOVA: Dramatične vesti iz Ukrajine, evo šta se desilo ovog jutra

Foto: Tanjug/AP Photo, File/Andrew Marienko

Guverner Harkovske oblasti u Ukrajini Oleg Sinegubov saopštio je danas da je u napadu ruske vojske na tu oblast ubijeno šest a ranjeno 16 osoba.

Ruska vojska je u ovim napadima koristila raketne sisteme S-300, napisao je Sinegubov na platformi Telegram.

Kako prenosi Unian, Harkov je danas gađan 15 puta.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski napisao je na platformi X da ruske snage koriste nedostatak sistema protivvazdušne odbrane Ukrajine i njene sposobnosti da uništi lansere raketa blizu granice.

Zelenski je dodao da to nije slabost Ukrajine, već međunarodne zajednice "koja se tri godine nije usudila da se obračuna sa teroristima na način na koji zaslužuju".

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je privela dva stanovnika Nižegorodske oblasti zbog pripremanja terorističkog napada kod železničke infrastrukture, za novčanu naknadu od Službe bezbednosti Ukrajine (SBU).

"U pripremi za činjenje zločina, optuženi su izviđali infrastrukturne objekte za transport i nabavili i pripremili delove za zapaljivu napravu domaće izrade, koji su zaplenjeni tokom pretrage u njihovom prebivalištu", navodi se u saopštenju FSB, prenose RIA novosti.

Dodaje se da je utvrđeno da su optužene regrutovali predstavnici SBU da bi "sproveli sabotažu i terorističke aktivnosti kod infrastrukturnih objekata železnice".

U snimku koji je podelila FSB, jedan od optuženih objašnjava da je sa svojim drugom tražio posao kada ih je kontaktirao muškarac putem platforme Telegram.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading