NAŠEM GLUMCU PREMINUO OTAC! Dragana Kapičića je u filmu GLUMIO sin Stefan, a ovako su govorili o SVOM ODNOSU!

Autor:

Zabava

24.06.2024

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je preminuo legendarni košarkaš, koji je najbolji strelac u istoriji Crvene zvezde, a njegov sin je naš slavni glumac!

NAŠEM GLUMCU PREMINUO OTAC! Dragana Kapičića je u filmu GLUMIO sin Stefan, a ovako su govorili o SVOM ODNOSU!

Foto: ST/Dragan Kadić, Profimedia

Legendarni srpski košarkaš, Dragan Kapičić, preminuo je danas, 24. juna, u 76. godini. Rođen je 7. avgusta 1948. godine, a veći deo karijere proveo je u Crvenoj zvezdi, za koju je nastupao od 1966. do 1975. godine. Igrao je i u nemačkom Saturnu iz Kelna.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Kapičić

Njegov sin je slavni glumac Stefan Kapičić, koji ga je glumio u filmu "Bićemo prvaci sveta", a tada je otvorio dušu o svom ocu.

- Ovo je svakako vrlo specifična uloga. Velika mi je čast i odgovornost što glumim svog oca iz perioda kada ja nisam ni rođen. Dugo sam u poslu, ali ovo mi je najveći izazov u karijeri - rekao je Stefan tada za "Blic", a Dragan se nadovezao:

- Igrači su u moje vreme igrali srcem, bili su puni poštovanja prema zemlji za koju se bore. Danas je to mnogo drugačije, mladi igraju samo za novac u svojim klubovima i ne poštuju dovoljno reprezentaciju - govorio je stariji Kapičić.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Stefan Kapičić

Pripremajući ulogu, Stefan je od oca slušao mnoge priče o tom periodu. Glumac je tek tada shvatio koliko je njegov otac bio značajan svojim kolegama i koliko je bio važan za reprezentaciju i zemlju uopšte. Učio je od njega i košarkaške finte. Saigrači, treneri, prijatelji, ali i navijači Dragana Kapičića takođe su pomogli Stefanu da bolje pripremi ulogu i dočara atmosferu u kojoj je ta košarkaška generacija donela medalju.

- Tražio sam od njega savete kako bih ga što verodostojnije predstavio kao igrača, ali i njegov odnos sa saigračima - pričao je Stefan tada.

- Stefanu sam kroz šalu rekao, ako me nije upoznao do sada, nikada neće. Treba da se nađem i sa sinom Krešimira Ćosića i da pričam s njim o njegovom ocu, koga on jedva pamti. Ovi odlični glumci će napraviti nešto kvalitetno - dodao je Dragan tada.

Kapičić je najbolji strelac u istoriji Crvene zvezde, sa kojom je dva puta osvojio domaći šampionat (1969. i 1972), tri puta je podigao trofej namenjen pobedniku Kupa (1971, 1973. i 1975).Takođe, osvojio je Kup pobednika kupova 1974. godine, kad je u Udinama savladana Zbrojovka iz Brna. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 30 utakmica na evropskim prvenstvima, na Svetskim prvenstvima odigrao je 13 utakmica, devet mečeva zabeležio je na Olimpijskim igrama, a 19 na Balkanskim igrama. Osvajač je sedam zlatnih medalja: Balkanijada (1968, 1969, 1970, 1972, 1973), Svetsko prvenstvo u Ljubljani (1970), Evropsko prvenstvo u Beogradu (1975). Takođe, sa nacionalnim timom osvojio je srebrne medalje na EP u Italiji (1969), u Nemačkoj (1971) i na Svetskom prvenstvu u Portoriku (1974), preneo je "Sport klub".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading