GLEDALA SAM GA KAO OCA, A ON ME JE DODIRAVAO I DAHTAO! Potresno svedočenje Ive Ilinčić na suđenju Miki Aleksiću!

Autor:

Hronika

24.06.2024

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iva je navela da se prvi događaj odigrao u februaru 2014. godine, kada je primetila da se Aleksić ponaša čudno.

GLEDALA SAM GA KAO OCA,  A ON ME JE DODIRAVAO I DAHTAO! Potresno svedočenje Ive Ilinčić na suđenju Miki Aleksiću!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Iva Ilinčić je danas svedočila u Višem sudu u Beogradu, gde je nastavljeno suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole. Iva je detaljno opisala svoje iskustvo, ističući da se tokom tih događaja osećala jako loše, uplašeno i da joj je bilo teško da prihvati činjenicu da joj se takve stvari dešavaju, posebno od čoveka kome je verovala.

Iva je navela da se prvi događaj odigrao u februaru 2014. godine, kada je primetila da se Aleksić ponaša čudno i da je to što ju je dodirivao predstavio kao "sistematski pregled". Osećala se uznemireno i odsutno, što je bio početak niza neprijatnih iskustava.

Tokom jednog događaja u maju 2015. godine, Iva je ispričala da se tokom seksualnog uznemiravanja osećala paralisano i nije mogla da napusti prostoriju, ali je plakala sve vreme i pružala otpor. Nakon trećeg događaja, osećala se u stanju apsolutnog šoka i da je svih 10 godina provedenih u grupi bila velika laž.

- Imala sam strah od njega. Gledala sam ga kao oca. On nas je vređao i to me je pogađalo smatrala sam da je to što je radio bio deo školovanja - rekla je Iva Ilinčić u suzama i dodala:

Primetila sam da se ponašao čudno. Kada me je prvi put dodirivao primetila sam kod njega seksualno uzbuđenje, dahtao je, a to dodirivanje mi je predstavio kao sistematski pregled.

Na pitanje Aleksićevog branioca zašto je nakon tih događaja nastavila da dolazi u Aleksićevu školu glume, Iva je navela da je osim loših stvari bilo i lepih, da je tamo stekla puno prijatelja i da su imali zajedničke aktivnosti zbog čega nije mogla samo da prestane da dolazi u školu.

Miroslav Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju, i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju. Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama pridružile i Iva Ilinčić, kao i druge devojke.

Iva je takođe otkrila da je tokom pohađanja škole glume više puta bila kažnjena ukoliko uradi ili kaže nešto što ne odgovara Aleksiću, a da je jedan od načina kažnjavanja bilo "umivanje", kao i da joj je često upućivao uvrede.

Miroslav Aleksić je uhapšen 16. januara 2021. godine i bio je u pritvoru do 10. septembra, kada mu je zamenjen kućni pritvorom uz elektronski nadzor. 10. marta mu je ukinut i kućni pritvor.

Ovo su samo neki od detalja koji su izašli na videlo tokom suđenja vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću. Iva Ilinčić je hrabro svedočila o svojim iskustvima, pridružujući se glumici Mileni Radulović i drugim devojkama u borbi za pravdu. S obzirom na brojne optužbe i svedočenja, ovo suđenje privlači pažnju celokupne javnosti i postavlja pitanje o važnosti zaštite žrtava seksualnog zlostavljanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading