IMA LI KRAJA PROBLEMIMA HARIJA I MEGAN? Fondacija vojvoda od Saseksa na udaru američkih vlasti

Autor:

Svet

14.05.2024

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fondacija vojvode i vojvotkinje od Saseksa "nije na dobrom glasu" prema Registru dobrotvornih organizacija i prikupljača sredstava u Kaliforniji, gde par živi.

IMA LI KRAJA PROBLEMIMA HARIJA I MEGAN? Fondacija vojvoda od Saseksa na udaru američkih vlasti

Foto: Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba

"Arčvel fondacija" princa Harija i Megan Markl na udaru je američkih valsti i prolašena je "delinkventnom".

Fondacija vojvode i vojvotkinje od Saseksa "nije na dobrom glasu" prema Registru dobrotvornih organizacija i prikupljača sredstava u Kaliforniji, gde par živi.

Registar je saopštio da "Arčvel" nije pravilno dostavio svoj godišnji izveštaj i platio naknade za obnovu i da mu je za sada zabranjeno prikupljanje sredstava ili distribucija dobrotvornih sredstava.

Međutim, izvori bliski vojvodama od Saseksa insistiraju na tome da je papirologija podneta na vreme, s tim da se neslaganje svelo na ček koji je pratio dokumente koji su nestali u pošti.

Oni takođe tvrde da je poslat novi ček što bi trebalo da znači da će problem biti brzo rešen, ali će otkriće verovatno izazvati neprijatnost.

Udar dolazi u trenutku kada se par juče vraćao iz trodnevne posete visokog profila Abudži i Lagosu u Nigeriji koja je nazvana kraljevskom turnejom u svemu osim po imenu.

Tokom putovanja, Saseksi su najavili partnerstvo između "Arčvel fondacije" i "Geanco fondacije", dobrotvorne organizacije u Nigeriji koja vodi hirurške misije, promoviše zdravlje majki i obezbeđuje stipendije mladim ženama žrtvama terorizma.

Podsetimo, ova poseta je deo promocije Invictus Games na kojima se održavaju sportski događaji za ranjene, bolesne ili povređene vojnike.

Vojvoda i vojvotkinja susreli su se sa povređenim vojnicima i njihovim porodicama, pružajući podršku i razgovarajući o njihovim iskustvima.

Ova poseta ima za cilj da skrene pažnju na važnost brige o mentalnom zdravlju i podrške ranjenim vojnicima.

Princ Hari je govorio o mentalnom zdravlju, naglašavajući važnost otvorenog razgovora o ovoj temi.

Istakao je da je važno da ljudi budu svesni da mentalno zdravlje treba da bude prioritet, te da je važno razgovarati o problemima kako bi se mogla pružiti odgovarajuća podrška.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading