LIDER HAMASA IMA PORUKU ZA IZRAEL! Otkrio šta će se desiti

Autor:

Svet

08.06.2024

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hanije je optužio Izrael za masakriranje palestinske dece i žena

LIDER HAMASA IMA PORUKU ZA IZRAEL! Otkrio šta će se desiti

Foto: Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

Šef političkog biroa Hamasa, Ismail Hanije, oštro je osudio izraelsko bombardovanje izbegličkog kampa Nusejrat u centralnom Pojasu Gaze.

Hanije je istakao da će Hamas nastaviti da brani prava Palestinaca i suprotstavlja se izraelskim napadima.

Hanije je optužio Izrael za masakriranje palestinske dece i žena, ističući da se palestinski narod neće predati, već će nastaviti sa otporom protiv "neprijatelja ubice".

Dodatno, naglasio je da Hamas neće prihvatiti nijedan sporazum koji ne garantuje sigurnost Palestinaca, te je istakao hitnu potrebu za delovanjem međunarodne zajednice.

Izraelsko bombardovanje kampa Nusejrat

Prema podacima palestinskih vlasti u enklavi Gazi, u izraelskom bombardovanju kampa Nusejrat ubijeno je 210 osoba, dok je oko 400 ljudi povređeno.

Ova tragedija dodatno je zaoštrila već napetu situaciju između Izraela i Palestine, dok je Hamas istakao da je Izrael pretrpeo vojni neuspeh u Gazi i da je sada na "najnižem nivou" politički i moralno.

Foto: Tanjug/AP Photo/Adel Hana, File

Ismail Hanije

 

Unapređenje međunarodne podrške

Ova situacija dodatno naglašava hitnu potrebu za delovanjem međunarodne zajednice, kako bi se smirila situacija i sprečili dalji gubici ljudskih života.

Hanije je istakao važnost međunarodne podrške u zaštiti prava Palestinaca i osudi izraelskih napada.

U zaključku, situacija na Bliskom istoku ostaje izuzetno napeta, a Hamas je odlučan da nastavi sa otporom i odbranom prava Palestinaca, dok međunarodna zajednica traži načine da smiri situaciju i spreči dalje gubitke života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading