DRAMATIČAN SNIMAK IZVLAČENJA IZRAELSKIH TALACA IZ KANDŽI HAMASA! Jedva su sačuvali glave na ramenima, teško ranjen izraelski komandos! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

08.06.2024

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bila je to operacija spasavanja veoma visokog rizika, na njih je otvorena jaka vatra

DRAMATIČAN SNIMAK IZVLAČENJA IZRAELSKIH TALACA IZ KANDŽI HAMASA! Jedva su sačuvali glave na ramenima, teško ranjen izraelski komandos! (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen X @manniefabian

Danas je objavljeno da su Izraelske odbrambene snage izvele operaciju spašavanja četiri taoca iz Pojasa Gaze, koje je otela organizacija Hamas sa muzičkog festivala Nova 7. oktobra.

Taoci su identifikovani kao Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrej Kozlov (27) i Šlomi Ziv (40) i prema izveštaju "Skaj njuz"-a, nalaze se u dobrom medicinskom stanju.

 

Watch the latest video at foxnews.com

 

Operacija "Seme leta"

Naziv zajedničke operacije IDF, Šin Bet i policijske operacije za spasavanje četvoro talaca iz Pojasa Gaze je "Seme leta", prenosi “Tajms ov Izrael”.

U 11:00 je izdato naređenje oficirima Jamama i Šin Beta da upadnu u dve višespratnice u Nuseiratu u centralnoj Gazi, gde je Hamas držao taoce Nou Argamani, Almoga Meira Jana, Andreja Kozlova i Šlomija Ziva.

Spasavanje pod jakom vatrom

Zgrade u kojima su bili zatočeni talci su bile udaljene oko 200 metara, a izraelske snage su odlučile da istovremeno upadnu u obe zgrade kako bi smanjile rizik od gubitka života talaca.

 

 

U toku operacije došlo je do velike pucnjave i vatre na spasilačke snage, a jedan od glavnih inspektora Jamama, Arnon Zamora, teško je ranjen u Hamasovom napadu.

Teška borba tokom operacije spasavanja

Dok su trojica talaca i Zamora izvlačeni, njihovo vozilo se našlo pod vatrom, ali su druge snage brzo stigle na lice mesta da ih spasu, dovodeći ih na improvizovani heliodrom u Gazi.

Izraelske trupe su morale da izvrše velike udare u tom području kako bi zaštitile sebe i spasene taoce, priznajući da su pri tome ubile mnoge palestinske civile, iako okrivljuju Hamas za držanje talaca u civilnom okruženju.

 

 

Hrabrost izraelskih trupa

Ministar odbrane Izraela Joav Galant je istakao da su izraelske specijalne snage pokazale veliku hrabrost delujući pod jakom vatrom u najsloženijem urbanom okruženju, saopštavajući da su izraelske trupe delovale pod jakom vatrom i u složenoj urbanoj sredini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading