Bajden odobrio novu vojnu pomoć Ukrajini od 400 miliona dolara

Autor:

Svet

10.05.2024

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD i međunarodna koalicija koju su okupile nastaviće da stoje uz Ukrajinu, rekao je Bajden.

Bajden odobrio novu vojnu pomoć Ukrajini od 400 miliona dolara

Foto: Tanjug/Pool Photo via AP/Shawn Thew

Predsednik SAD Džozef Bajden odobrio je danas novi paket vojne pomoći za Ukrajinu u iznosu od 400 miliona dolara, saopštila je Bela kuća.

I Stejt department je istakao u saopštenju da su SAD objavile značajan novi paket naoružanja i opreme za Ukrajinu kao podršku hrabrom ukrajinskom narodu dok brani svoju zemlju od "agresije" Rusije.

Paket od 400 miliona dolara sadrži hitno potrebno oružje uključujući: dodatnu protivvazdušnu municiju za Patriot i Nacionalne napredne raketne sisteme zemlja-vazduh; protivvazdušne rakete Stinger; opremu za integraciju zapadnih lansera, projektila i radara sa ukrajinskim sistemima; dodatne visoko pokretne artiljerijske raketne sisteme i municiju; artiljerijske metke 155 milimetara i 105 milimetara; rakete TOV i džavelin i protivoklopne sisteme AT-4; preciznu vazdušnu municiju; brze rakete protiv zračenja; borbena pešadijska vozila Bredli; oklopne transportere M113; vozila otporna na mine; obalske i rečne patrolne čamce; municiju i granate za malokalibarsko oružje; municiju za rušenje i rezervne delove, stoji u saopštenju.

Kao što je Bajden jasno rekao, SAD i međunarodna koalicija koju su okupile nastaviće da stoje uz Ukrajinu u njenoj odbrani slobode, navedeno je u saopštenju Stejt departmenta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading