UKRAJINSKI DRONOVI STIGLI DO MOSKVE: Rusi reagovali munjevito, evo šta im je bio cilj

Autor:

Svet

10.05.2024

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska vojska bila je spremna za iznenadne napade

UKRAJINSKI DRONOVI STIGLI DO MOSKVE: Rusi reagovali munjevito, evo šta im je bio cilj

Foto: Youtube/Associated Press

Pet ukrajinskih dronova uništeno je tokom noći iznad Moskve i regiona Brjanska i Belgoroda koji se graniče sa Ukrajinom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da su ruske protivvazdušne jedinice presrele bespilotnu letelicu južno od Moskve i nije bilo povređenih niti štete.

Sobjanin je na Telegramu naveo da je dron koji je krenuo ka Moskvi, oboren u okrugu Podolsk južno od prestonice.

Ukrajinski dron pogodio je rafineriju nafte u ruskoj oblasti Kaluga, javila je u agencija RIA Novosti, pozivajući se na izvore hitnih službi.

Vladislav Šapša, gubernator Kaluške oblasti koja se graniči sa širem Moskovskim regionom, rekao je u aplikaciji za razmenu poruka Telegram da je požar odmah ugašen.

RIA je saopštila da su tri kontejnera sa dizel gorivom i jedan sa mazutom izgorela u požaru u rafineriji Pervii zavod u Kalugi.

Napadi dronova na energetske objekte na teritoriji Rusije učestali su poslednjih nekoliko meseci.

Ukrajina je rekla da iako njeni napadi nisu usmereni na civile, uništavanje ruske vojne, transportne i energetske infrastrukture podriva ukupne ratne napore Moskve.

Ruske snage izvele su noćas kombinovani napad na Ukrajinu upotrebljavajući bespilotne letelice tipa Šahed-131/136 i protivvazdušne vođene rakete S-300/S-400, izjavio je komandant Vazdušnih snaga Oružanih snaga Ukrajine Nikolaj Oleščuk.

On je naveo da su ruske snage sa Krima lansirale 10 dronova i ispalile dve rakete iz Belgorodske oblasti, prenosi Unian.

Prema rečima Oleščuka, uništeno je 10 dronova iznad Hersonske, Nikolajevske i Odeske oblasti. Načelnik Harkovske oblasti Oleh Sinehubov izjavio je da su u noćašnjem ruskom udaru na Harkov povređene dve osobe i da je oštećeno 12 privatnih stambenih objekata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading