RUSI NAPALI HARKOV: Povređene tri osobe, među njima i dete, evo ŠTA je bila meta

Autor:

Svet

04.05.2024

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dežurni ruski PVO sistemi uništili su noćas iznad Krima i četiri rakete ATACMS koje su ispalile ukrajinske oružane snage

RUSI NAPALI HARKOV: Povređene tri osobe, među njima i dete, evo ŠTA je bila meta

Foto: AP Alexander Zemlianichenko, AP Sergei Savostyanov, AP Gavriil Grigorov,Public, , AP Evan Vucci

Tri osobe, uključujući jedno dete, povređene su jutros prilikom pada delova ruskih dronova koje je oborila ukrajinska protivvazdušna odbrana u Harkovu na severoistoku Ukrajine, izjavio je regionalni načelnik Oleg Sinegubov.

Sinegubov je napisao na Telegramu da su dete od 13 godina i jedna žena zadržani u bolnici, dok je drugoj ženi ukazana pomoć na licu mesta.

Sinegubov navodi da su delovi dronova izazvali i požar u poslovnoj zgradi koji je, u međuvremenu, stavljen pod kontrolu.

Dežurni ruski PVO sistemi uništili su noćas iznad Krima četiri rakete ATACMS koje su ispalile ukrajinske oružane snage, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Protekle noći zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad operativno-taktičkim raketama ATACMS američke proizvodnje na objekte na teritoriji Ruske Federacije", navedeno je u saopštenju, a prenosi RIA Novosti.

"Ukrajina se suočava s "novom fazom" opšteg ruskog rata, rekao je predsednik Volodimir Zelenski tokom sastanka s graničnim čuvarima u oblasti Hmeljnicki.

Kirilo Budanov, šef ukrajinske vojne obaveštajne službe (HUR), rekao je ranije da Ukrajina treba da očekuje obnovljeni ruski napad kasno u proleće ili početkom leta, a napad bi se intenzivirao u okolini istočne oblasti Donbasa.

"Okupator se sada priprema da proširi svoj napad. I svi mi - Ukrajinci, vojnici, država, partneri - moramo učiniti sve da poremetimo plan Rusije za napad", rekao je Zelenski.

Časiv Jar, grad u oblasti Donjeck, ostaje jedna od ključnih meta Rusije, jer bi mogao da olakša dalje napredovanje ka obližnjim gradovima Kostiantnivka, Kramatorsk i Slovjansk, rekao je Oleksandr Pavliuk, komandant Ukrajinskih kopnenih snaga.

"Rusija ima za cilj da potpuno okupira oblasti Donjeck, Lugansk i, ako je moguće, Zaporožje u 2024. godini", dodao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading