KAKO JE PARTIZANOVA SEZONA DOŠLA DO IVICE PROVALIJE? Žocovi igrači zakazali kad je bilo najbitnije - mogu li se izvući?

Autor:

Sport

18.05.2024

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz od Zvezde u trećem značio bi totalnu propast po crno-bele.

KAKO JE PARTIZANOVA SEZONA DOŠLA DO IVICE PROVALIJE? Žocovi igrači zakazali kad je bilo najbitnije - mogu li se izvući?

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana nalaze se na ivici provalije, pošto im o koncu visi i uspeh u trećem od isto toliko važnih takmičenja ove sezone.

Kako je ona pre samo nekoliko meseci izgledala veoma obećavajuće, a sada bi mogla da bude potpuni fijasko? Izabranici Željka Obradovića su tokom evroligaške kampanje prilično oscilirali u igri, što ih je dovelo do tragičnog kraja na evropskoj sceni - ostali su na pobedu od plasmana u doigravanje. Iako su se u više navrata nalazili na poziciji koja vodi u plej-aut najelitnijeg košarkaškog takmičenja, nekim neverovatnim i neiskusnim porazima u završnici doveli su sebe u situaciju da zavise od igre zahuktalog Anadolu Efesa pred kraj takmičenja, a nije moralo tako da bude...

Republika

Foto: Starsport

Poslednji meč u Evroligi: Partizan - Valensija

Turci su lako odradili preostali posao i neočekivano se našli u najboljih 10, ali su tamo odmah izgubili od Virtusa. Tako je propao drugi pokušaj da se napravi neki veći uspeh, a da se vratimo dva meseca unazad i prisetimo prvog. Tada se u Nišu igrao tradicionalni Kup "Radivoja Koraća", a crno-beli su gajili nade da posle četiri godine mogu osvojiti "Žućkovu levicu".

I oni, ali i Zvezda, nisu baš izgledali ubedljivo na putu do finala nacionalnog Kupa, ali se na kraju ipak sve svelo na još jedan veliki večiti derbi i podeljenu halu na crveno i crno. I ponovo je tim sa Malog Kalemegdana pokazao više smelosti i spremnosti u bitnim mečevima, te došao do prvog trofeja u sezoni, čime je "propala" prva šansa da sezona ne dobije epitet totalne propasti. Ipak, verovali su tada grobari da će Evroliga sve to "popeglati", ali, do toga nije došlo.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Finale KRK

Porazi pre toga od Splita, Zadra, Igokee i Zvezde doveli su ih do toga da ne budu povlašćeni ni u plej-ofu AdmiralBet ABA lige, što se polako, iako mnogi ne žele to da potvrde, kristališe kao ključna prednost u finalu regionalnog prvenstva. I tako su crno-beli, posle dva neuspela pokušaja da se nakon dužeg vremena napravi "brejk" u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde, jednom nogom u provaliji i trebaće im mnogo bolja igra ne bi li uspeli da se uhvate za liticu i "izvuku" sezonu. Prvi meč za spas igraju sutra pred grobarima, a ukoliko pobede moraće taj poduhvat da ponove opet, i opet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading