PRETUŽNO! DOKTORI U MRAKU I BEZ VODE, PACIJENTI UPLAŠENI I U SUZAMA: Reporteri snimili trenutak ulaska izraelske vojske u bolnicu Al Šifa!

Autor:

Svet

16.11.2023

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reporterima je rečeno da su preminuli svi koji su bili prethodnih dana u kritičnom stanju, uključujući i novorođenčad

PRETUŽNO! DOKTORI U MRAKU I BEZ VODE, PACIJENTI UPLAŠENI I U SUZAMA: Reporteri snimili trenutak ulaska izraelske vojske u bolnicu Al Šifa!

Foto: youtube.com/cbn news

Reporteri britanskog BBC-ja ušli su zajedno sa izraelskom vojskom u bolnicu Al Šifa, najveću u Gazi za koju se prethodno verovalo da se u njoj ili bar ispod nje u tunelima kriju pripadnici Hamasa.

Zid oko bolnice probijen je oklopnim buldožerom kako bi se kopnenim snagama omogućilo da uđu što pre u zdanje.

Reporteri su zatekli medicinsko osoblje i doktore bez struje i vode, kao i uplašene pacijente kako mole za pomoć u suzama. Neki su samo ćutali u beznađu i ličnom ponosu.

Reporterima je rečeno da su preminuli svi koji su bili prethodnih dana u kritičnom stanju, uključujući i novorođenčad.

U bolnici su novinari zatekli i veći broj građana Gaze koji su se sakrili unutra usled borbi na ulicama.

Iako su unutar bolnice pronašli samo 15 pušaka i nekoliko granata, vojnici izraelske vojske bili su ubeđeni da će ispod zemlje naći Hamasovce u tunelu. Međutim, dobili su naređenje da se ne spuštaju dole, pa su posle noćnog boravka u bolnici istu napustili u četvrtak u jutarnjim časovima.

- Sakrili su se dole. Ili na nekom drugom mestu. Znali su da dolazimo i da ćemo ući - rekli su vojnici izraelske vojske novinarima.

Inače, oni su na licu mesta postrojili više od 1.000 Palestinaca za koje su sumnjali da su deo Hamasa. Posle detaljnih pregleda i skidanja Palestinaca do kraja, ni kod jednog od njih nisu pronašli nikakvo oružje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading