VELIKA RACIJA POLICIJE! Izvršeno masovno hapšenje na "skupu SATANISTA"! Pogledajte šta su tamo radili, to je ZABRANJENO!

Autor:

Svet

01.06.2024

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo hapšenje nije usamljen slučaj

VELIKA RACIJA POLICIJE! Izvršeno masovno hapšenje na "skupu SATANISTA"! Pogledajte šta su tamo radili, to je ZABRANJENO!

Foto: shutterstock

Ilustracija

Iranske vlasti su izvestile o hapšenju 35 osoba tokom racije na "skupu satanista" u provinciji Kuzestan, na jugozapadu Irana.

Prema izveštaju lokalnih medija prenetih od strane AFP, policija je sprovela raciju nakon što je identifikovala lokaciju skupa na kojem su primećeni "znakovi i simboli satanizma, alkohola i droge".

Ukupno 31 muškarac i 4 žene su privedeni i prosleđeni pravosudnim organima, prema navodima iranske novinske agencije ISNA koja se pozvala na šefa lokalne policije.

Stroge zabrane i hapšenja u vezi sa rok muzikom i koncertima

Važno je napomenuti da iranske vlasti izjednačavaju koncerte rok muzike, posebno hard roka, sa satanizmom, te su oni zabranjeni u ovoj zemlji.

Takođe, konzumacija alkohola je strogo zabranjena u skladu sa muslimanskim zakonodavstvom.

Prethodni slučajevi hapšenja zbog sličnih optužbi

Ovo hapšenje nije usamljen slučaj. Sredinom maja, policija je uhapsila više od 250 ljudi, uključujući i tri Evropljanina, zapadno od glavnog grada Teherana, takođe iz sličnih razloga.

Takođe, 2007. godine, policija je uhapsila oko 230 ljudi koji su prisustvovali nezakonitom rok koncertu u blizini Teherana, optužujući ih za obožavanje Satane.

Ovi slučajevi ilustruju stroge zakone i sprovođenje istih u Iranu, kao i osetljivost vlasti prema bilo kakvim aktivnostima koje se smatraju suprotnim tradicionalnim vrednostima i verskim učenjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading