INSPEKTORU ODREĐENO ZADRŽAVANJE: Krivična prijava protiv šest lica!

Autor:

Svet

02.06.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve zbog objekata u naselju Tološi

INSPEKTORU ODREĐENO ZADRŽAVANJE: Krivična prijava protiv šest lica!

Foto: Google maps, profimedia

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo odredilo je zadržavanje do 72 sata urbanističko-građevinskom inspektoru V. R. (55) zbog sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Postoji osnovana sumnja da je delo izvršio nevršenjem službene radnje prilikom kontrole objekta na katastarskoj parceli u naselju Tološi, omogućivši tako nesmetano izvođenje građevinskih radova, prenosi RTCG.

"Osim toga, podneta je i krivična prijava protiv šest lica - R. K. (43), D. K. (72), V. D. (51), R. K. (38), H. Lj. (64) i S. K. (45), zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela", kaže se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Oni su osumnjičeni za građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje jer su bez dozvole državnih organa vršili radove na objektu, a legitimisali su se pred nadležnim organima kao vlasnici delova objekta ili investitori. 

Navodi se da je urbanističko građevinski inspektor V. R, kako se sumnja, u periodu od januara do aprila tekuće godine, ovim licima omogućio da obave značajne radove na objektu, propuštajući više službenih radnji koje je bio dužan da obavi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading