UKRAJINA NACILJALA NOVU METU! Ovaj potez bi mogao SVE DA REŠI, potrebna je SAMO JEDNA STVAR

Autor:

Svet

21.07.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski kratak i jasan

UKRAJINA NACILJALA NOVU METU! Ovaj potez bi mogao SVE DA REŠI, potrebna je SAMO JEDNA STVAR

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Ukrajini su potrebni dalekometni oružani sistemi kako bi od ruskih bombi i bespilotnih letelica zaštitila svoje gradove i trupe na prvoj liniji fronta, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nakon noćašnjeg ruskog napada dronovima i raketama na Ukrajinu.

Prema rečima ukrajinskog predsednika, neophodno je uništiti ruske bombardere na ruskim vojnim aerodromima kako bi se Ukrajina zaštitila od vazdušnih napada, prenosi Rojters.

Prethodno je ukrajinska vojska saopštila da je Rusija tokom noći izvela peti napad dronovima na Kijev u poslednje dve nedelje, a da su ukrajinski PVO sistemi uništili projektile pre nego što su stigli do glavnog grada.

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo i PVO je navelo na Telegram kanalu da je uništeno 35 od 39 dronova i dve krstareće rakete koje je Rusija lansirala.

Podsetimo, ruski borbeni avioni MiG-29 i MiG-31 presreli su američke strateške bombardere B-52H koji su se približavali državnoj granici iznad Barencovog mora, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

"Ruski sistemi kontrole vazdušnog prostora iznad Barencovog mora otkrili su grupni vazdušni cilj koji se približavao državnoj granici Ruske Federacije. Kako bi se identifikovao vazdušni cilj i sprečilo narušavanje državne granice Ruske Federacije, podignuti su u vazduh lovci MiG-29 i MiG-31 iz sastava dežurnih snaga PVO", navedeno je u saopštenju, a prenosi RIA Novosti.

Dodaje se da je posada aviona otkrila par američkih strateških bombardera B-52H, koji su se udaljili od ruske granice kada su se ruski avioni približili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading