ŽESTOKA UNAKRSNA PALJBA NA FRONTU! Rusi krenuli na Kijev, Ukrajinci uzvratili napadom na Belgorod

Autor:

Svet

21.07.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusi testiraju novu taktiku?

ŽESTOKA UNAKRSNA PALJBA NA FRONTU! Rusi krenuli na Kijev, Ukrajinci uzvratili napadom na Belgorod

Foto: Printscreen Instagram/Defense of Ukraine

Rusija je izvela peti napad dronovima na Kijev u poslednje dve nedelje.

Prema saopštenju ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva i PVO objavljenom na Telegram kanalu, 35 od ukupno 39 dronova je uništeno tokom protekle noći, a da nije bilo prijavljenih žrtava niti neposredne štete.

Šef vojne administracije Kijeva, Serhij Popko, izneo je svoju ocenu da ruske snage testiraju nove taktike i traže nove prilaze glavnom gradu Ukrajine. Takođe, pokušavaju da otkriju lokacije ukrajinskih sistema protivvazdušne odbrane

Rusija uništila osam ukrajinskih dronova

Sistemi protivvazdušne odbrane Rusije su takođe tokom noći uspešno uništili osam dronova koje je lansirala Ukrajina. Tri bespilotne letelice su uništene iznad Belgorodske oblasti, koja se nalazi na granici sa Ukrajinom, dok je pet dronova presretnuto nad Crnim morem.

Podsetimo, ruski dronovi juče su pogodili  energetske infrastrukturne objekte u dva regiona na severu Ukrajine, a nema povređenih, saopštili su ukrajinski regionalni zvaničnici. Oni su naveli da je jedan od dronova "šahid" iranske proizvodnje pogodio energetski objekat u Sumskoj oblasti, dok je drugi pogodio objekat u Černigovskoj oblasti, preneo je Rojters.

Zvaničnici su rekli da su timovi za popravke hitno prebačeni na mesta napada. Ukrajinsko vazduhoplovstvo saopštilo je da je ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila 13 od 17 ruskih dronova koji su tokom noći lansirani na pet regiona na istoku, severu i u centralnom delu zemlje.

Ukrajinski zvaničnici su rekli da su ruske snage tokom noći napale i oblast Harkova, Poltave i Kijeva, javio je Ukrinform Istovremeno, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su snage PVO sinoć oborile 27 ukrajinskih dronova iznad ruske teritorije, 26 iznad teritorije Rostovske oblasti i jedan iznad Smolenske oblasti, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema rečima načelnika Rostovske oblasti Vasilija Golubeva, u napadima dronovima niko nije povređen. Načelnik Smolenske oblasti Vasilij Anohin rekao je da ni u Smolenskoj oblasti nije bilo žrtava, niti štete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading