KRAJ: Legenda rekla ZBOGOM nacionalnom timu!

Autor:

Sport

21.07.2024

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dao je sve za dres nacionalnog tima.

KRAJ: Legenda rekla ZBOGOM nacionalnom timu!

Foto: www.profimedia.rs

Čuveni hrvatski fudbalski reprezentativac Domagoj Vida odlučio je da se povuče iz nacionalnog tima nakon 14 godina igranja za reprezentaciju. Tokom svoje karijere, Vida je odigrao impresivnih 105 utakmica i postigao četiri gola. Debitovao je za reprezentaciju 2010. godine protiv Velsa i svoj poslednji meč odigrao je 2024. godine protiv Severne Makedonije u prijateljskom susretu.

Foto: Tanjug/AP

Domagoj Vida

Vida je bio ključni igrač u periodu kada je hrvatska reprezentacija ostvarila zapažene rezultate. Bio je deo tima koji je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu 2018. godine, bronzu na Svetskom prvenstvu 2022. godine, kao i srebro u Ligi nacija 2023. godine. Njegova posvećenost i doprinos timu ostavili su neizbrisiv trag u istoriji hrvatskog fudbala.

Pored uspeha u nacionalnom dresu, Vida je takođe ostavio značajan pečat u klupskom fudbalu. Igrao je za renomirane klubove poput Bešiktaša, kijevskog Dinama, zagrebačkog Dinama, Bajer Leverkuzena, AEK-a i Osijeka. Njegovo iskustvo i veštine doprinele su uspesima ovih klubova tokom njegove karijere.

Sa 35 godina, Vida i dalje igra na visokom nivou kao član atinskog AEK-a, pokazujući da i dalje poseduje izuzetnu fudbalsku veštinu i strast prema igri. Iako se povukao iz nacionalnog tima, sigurno je da će nastaviti da inspiriše kako mlade fudbalere tako i navijače širom sveta svojim zalaganjem i profesionalizmom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading