BLOKADA TUNELA SOZINA I DANAS! Upozorenje za one koji putuju na Crnogorsko primorje - Izaberite alternativne pravce

Autor:

Svet

21.07.2024

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom trajanja blokade, saobraćaj je preusmeren na regionalni put Virpazar - Sutorman - Bat i magistralu Virpazar - Paštrovačka gora - Petrovac

BLOKADA TUNELA SOZINA I DANAS! Upozorenje za one koji putuju na Crnogorsko primorje - Izaberite alternativne pravce

Foto: Youtube/printscreen/mytravelpoint

Meštani Crmnice najavili su blokadu tunela Sozina u nedelju, 21. jula, u periodu od 9 do 12 časova. Ovaj protest može uticati na saobraćaj prema Crnogorskom primorju, posebno prema Baru.

Protest će biti otkazan jedino ako dođe do izglasavanja predloga za izmene i dopune Zakona o putevima ili dogovora o trajnom rešenju ovog pitanja sa kompanijom Monteput.

Građani Bara, koji žive severno od tunela Sozina, prinuđeni su da svakodnevno plaćaju putarinu od 2.5 evra u jednom pravcu, što značajno utiče na njihove mesečne troškove.

- Mi smo ogorčeni, svaki dan da bi otišli na posao dajemo 2.5 evra u jednom i isto toliko u drugom pravcu. Znate li vi koliko je to mesečno? Samo za to i gorivo ode više od pola plate. Od čega onda da živimo, hranimo i školujemo decu? - rekao je za RINU jedan od učesnika protesta pre pet dana.

 

Alternativni pravci tokom blokade

Tokom trajanja blokade, saobraćaj će biti preusmeren na regionalni put Virpazar - Sutorman - Bat i magistralu Virpazar - Paštrovačka gora - Petrovac, što će neminovno izazvati velike gužve u saobraćaju.

 

Rasprava o izmenama Zakona o putevima

Poslanici u Crnoj Gori raspravljali su juče o izmenama Zakona o putevima, kojima bi se meštanima barske opštine sa područja kod Sozine omogućilo korišćenje tunela bez plaćanja putarine.

Glasanje o izmenama ovog zakona će se obaviti naknadno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading