POLICIJA SPREČILA ZAVERU ZA TERORISTIČKI NAPAD ISIS! Otkrili teroriste nekoliko sati pre nego što je Engleska igrala u finalu EURO 2024

Autor:

Svet

21.07.2024

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Engleska je izgubila od Španije u finalu Eura 2024, a izveštaji tvrde da je policija u Berlinu osujetila terorističku zaveru samo nekoliko sati pre početka utakmice na Olimpijskom stadionu.

POLICIJA SPREČILA ZAVERU ZA TERORISTIČKI NAPAD ISIS! Otkrili teroriste nekoliko sati pre nego što je Engleska igrala u finalu EURO 2024

Foto: Shutterstock

Nemačka policija osujetila je terorističku zaveru za koju se sumnja da je ISIS samo nekoliko sati pre finala Eura 2024. između Engleske i Španije, saopšteno je. Ove dve strane susrele su se prošle nedelje na berlinskom Olimpija stadionu u finalu.

La Roha bi na kraju pobedila zahvaljujući golovima Nika Vilijamsa i Mikela Ojarzabala, podigavši svoj prvi veliki trofej u poslednjih 12 godina. Događaji su se održavali tokom vikenda u pripremama za utakmicu, a Engleska je dodelila namensku zonu navijača u glavnom gradu Nemačke.

Hiljade pristalica Tri lava otputovalo je u zonu navijača na berlinskom Brajtšajdplacu. ISIS je ranije pretio da će napasti tokom četvrtfinala ovosezonske Lige šampiona.

Prema The Sunu, bili su primorani da reaguju samo nekoliko sati pre nego što je utakmica počela, a policija je izvršila raciju na nizu adresa u obližnjem gradu Potsdamu.

Nemačke specijalne snage su navodno uhapsile trojicu osumnjičenih tokom serije koordinisanih racija prošle nedelje.

Policija je pretražila tri adrese dok je tragala za petoro muškaraca.

Zabrinutost je izazvana nakon što su telefonima snimljene Brajtšajdplac i velika crkva.

Muškarci su stavljeni pod istragu danima pre finala, a trojica osumnjičenih su od tada pod istragom. Nemačka policija je potvrdila da se operacija dogodila i da je postojala "neposredna pretnja".

U saopštenju je pisalo: „Pretreseni su domovi trojice muškaraca na tri adrese u Potsdamu.

U operaciju su bile uključene snage iz sastava specijalnih jedinica.

Mere su sprovedene u vezi sa neposrednom pretnjom iz islamističkog spektra. Incident se dogodio dok policija u Francuskoj pojačava sopstvenu bezbednosnu operaciju uoči Olimpijskih igara u Parizu.

Ceremonija otvaranja održaće se sledećeg petka, a šef Igara Toni Estanguet je insistirao da će biti sprovedena bezbednosna operacija bez presedana.

On je za BBC Sport rekao:

„Moja poruka je da možete imati poverenja u ovaj događaj. Želeo bih da vas uverim da se o tome ne može pregovarati. Bezbednost je prioritet. To je najveći događaj koji je Francuska ikada organizovala, i želimo da pokažemo najbolje Francuske, tako da smo definitivno odlučni da budemo spremni. "Radujemo se što ćemo dočekati svet u Parizu. Verujem u sistem koji je na snazi da obezbedi ovu ceremoniju otvaranja. Ovo je prvi put da je cilj da maksimalno ljudi uživaju u ovom trenutku. To je pet puta više nego što se desilo na stadionu ranije... Dakle, to je odlična prilika."
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading