"STRUČNJAK" USPOSTAVIO ĐOKOVIĆU DIJAGNOZU: Novak ima strah! Zašto, to se sada pita i Jelena

Autor:

Sport

01.07.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opsežna analiza pred početak Vimbldona.

"STRUČNJAK" USPOSTAVIO ĐOKOVIĆU DIJAGNOZU: Novak ima strah! Zašto, to se sada pita i Jelena

Foto: Abdullah Firas/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković je iznenadio mnoge svojom odlukom da se takmiči na Vimbldonu neposredno nakon operacije kolena. Tokom Rolan Garosa, Đoković jemeniskus i morao je da se podvrgne hirurškom zahvatu, zbog čega su mnogi sumnjali da će se oporaviti na vreme za Vimbldon, uključujući i njegovu suprugu Jelenu.

Prema navodima iz SAD, Jelena Đoković nije bila oduševljena Novakovom odlukom da se takmiči na Vimbldonu nakon operacije. Mediji su preneli da se Jelena iznenadila kada je čula za Novakovu odluku, te je to izazvalo različite reakcije i spekulacije uoči početka turnira. Američki mediji su istakli da Novak "prkosi" svojoj supruzi ovim potezom, naglašavajući da je njegov status i dalje pod znakom pitanja, s obzirom da je nedavno operisao meniskus. Foks je preneo da je Novak, i pored rizika odigravanja samo tri nedelje nakon operacije, odlučio da se takmiči na Vimbldonu, što je izazvalo različite reakcije javnosti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kocka se igrajući Vimbldon: Novak Đoković

- Dok se Novak Đoković koncentrisao na rehabilitaciju nakon povrede kolena, uz marljivost specijaliste koji se upravo sprema za operaciju, Srbina je ispitivala supruga Jelena postavivši mu samo jednostavno pitanje "Zašto?" - navodi autor teksta.

On podseća da je neverovatno da je Đoković, sedmostruki šampion Vimbldona, rizikovao da igra samo tri nedelje posle operacije posebno ako se zna da je apsolutni prioritet za njega zlato na Olimpijskim igrama. Kako su ga nazvali, "Elokventni Srbin", odgovorio je u 444 reči. Prema njihovom mišljenju, mogao je samo da kaže da "ima strah od propuštanja".

- To je veoma fer pitanje i postavlja mi isto i supruga. I imam i nemam odgovor. Pre svega, to pitanje je normalno postaviti. Imaš 37 godina, možda želiš za sebe manje rizika i više vremena da se pripremiš za Olimpijske igre. Iz tog ugla, nemam odgovor, ali imam nešto što se može opisati kao strah od nepojavljivanja na grend slemu dok još mogu da igram i dok sam još aktivan na ovom nivou - objasnio je Đoković, pa dodao:

- Imam još nekoliko dana pred sobom. Igram u utorak. Verujem da mi je koleno dobro i da je moje opšte fizičko stanje veoma dobro. Jasno, kada turnir počne, imaću više osećaja i bolje odgovore, kada osetim kako će koleno da reaguje na grend-slem mečeve na pet setova. Za sada je sve dobro i pozitivno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading