ITALIJANI ŽELE HRVATSKI GRAD! "VRATITE NAM RIJEKU"! Komšijski mediji zapenili - "SKANDAL, PROVOKACIJA..."

Autor:

Sport

25.06.2024

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Transparent izazvao veliku pažnju.

ITALIJANI ŽELE HRVATSKI GRAD! "VRATITE NAM RIJEKU"! Komšijski mediji zapenili - "SKANDAL, PROVOKACIJA..."

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalska reprezentacija Hrvatske gotovo isvesno je završila učešće na Evropskom prvenstvu, a samo u slučaju nekih neverovatnih okolnosti može u narednu fazu.

Tome su najviše kumovali Italijani koji su u poslednjim sekundama meča grupne faze došli do boda i izborili plasman u osminu finala. Strelac je bio Matija Zakanji spektakularnim golom koji je pristalice "vatrenih" bacio u nok-daun.

Nije to jedino što je zasmetalo Hrvatima na tom meču. Žalili su se na sudiju Danija Makelija koji je produžio meč za osam minuta, odnosno teritorijalne pretenzije navijača "azura" koje su javno istakli na međusobnom meču. 

Naime, jedan navijač Italije je na maternjem jeziku na belom platnu napisao: "Ridateci Fiume", što u prevodu na srpski znači - "vratite nam Rijeku". Inače, ovaj lučki grad ranije se zvao Reka, a pre stotinak godina većinu stanovništa činili su Italijani.

Ova poruka na tribinama uzdrmala je hrvatsku javnost i medije, koji su naveliko izveštavali o, kako kažu, skandalu i provokaciji. "Italijanski navijač provocirao", piše portal Rijeka danas, Skandalozna poruka prema Hrvatskoj, poručuju sa Dnevno.hr. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
Sovinista

25.06.2024 20:26

A spalato hahahaha

Zara

26.06.2024 14:05

Talijani nisu NIKAD preboljeli istočnu obalu Jadrana !!!! Ne čude me nimalo ovi najnoviji transparenti!